Toate retetele din categoria Deserturi

Nr retete: 82

Trandafirasi in foietaj1368 Trandafirasi in foietaj Se decongeleaza foile lasandu-le in frigider,se aseaza pe planseta , se taie in patratele cam de 4 cm ,partea de jos se intinde putin sa puteti forma cupa de trandafir ,din sunca se face un mic rulou care se imbraca in foietaj si la baza se strange putin , se fixeaza


Cozonac moldo-ardelenesc1366 Cozonac moldo-ardelenesc
Deci , dintr-un kg de faina imi ies 4 cozonaci dodoloti , impletiti, umpluti cu nuca si cacao sau cu rahat si avind cuptorul mare, intra toti deodata.

De seara pregatesc ingredientele si le las pe masa din bucatarie, sa fie la temperatura camerei


Clatite Banatene1365 Clatite Banatene Preparam clatitele dupa reteta fiecareia.
Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare.
La celelalte 4 oua separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam


Briosa-Brioche1363 Briosa-Brioche Clatitele,muffins,magdalena,cupcake,goffre,choux, si in general aluaturile lichide si neframantate intra in categoria aluaturilor batute sau mixate.Un aluat care nu se lucreaza mult si care are nevoie de timp de odihna, inainte de a fi bagate la cuptor.Au intre


Salam de biscuiti - de post1360 Salam de biscuiti - de post Pentru varianta de dulce se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt.

Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.

Intr-o craticioara se amesteca cacao,


Tort de clatite1359 Tort de clatite Se taie fiecare banana in jumatate ,pe lungime, si apoi fiecare se infasoara in cate o clatita.Se aseaza pe primul rand 6 clatite,un strat de frisca,apoi randul urmator 4 clatite si frisca ,randul 3 ,3 calite si frisca ,2 clatite si frisca si ultimul rand o clatita


Clatite cu dulceata de caise1358 Clatite cu dulceata de caise Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune peste compozitia de oua. Se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. Apoi se pune si faina, cat sa iasa o compozitia potrivita (groasa


Mini-tarte cu cirese1349 Mini-tarte cu cirese Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la


Fructe in ciocolata1348 Fructe in ciocolata Se curata fructele si se taie in feliute.Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste.Cand s-a topit aproape de tot se adauga untul si se amesteca bine.Se indeparteaza de pe foc,se adauga frisca si se amesteca.Se inteapa fructele cu cate o scobitoare si se trec


Tort de morcovi cu ciocolata1346 Tort de morcovi cu ciocolata Pentru inceput bregatim blatul amestecand ouale cu zaharul intr-un vas pe care il punem apoi la baine-marie. Continuam sa amestecam cu mixerul, tinand vasul pe foc (la baine-marie) timp de 10 minute, pana incepe sa se ingroase putin. Il luam de pe foc, lasam sa


Minibriose de post cu gem1342 Minibriose de post cu gem Se amesteca ingredientele uscate si lichide intr-un castron. Se pun hartii de briose in formele de minibriose si se pune 1/2 lingurita compozitie in fiecare forma, apoi gem si apoi iarasi 1/2 lingurita de aluat astfel incat formele sa fie pline trei sferturi. Se


Indiene cu frisca1338 Indiene cu frisca Preparare coji: se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu coaja de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se adauga faina si se amesteca usor de jos in sus si apoi se pune cu o lingurita gramajoare pe hartie de copt.


 reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar1336 reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se foloseste pentru Gum Paste,Fondant sau Pasta de modelaj.Se gaseste in forma de praf de culoare alb-galbuie.
Glicerina -se foloseste pentru a absoarbe umezeala,pentru


Covrigei insiropati1335 Covrigei insiropati Aluatul
Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac .
Pentru masina de paine , puneti cantitatie de mai sus in ordinea in care sunt scrise , setati masina pe programu 8 si lasati-o sa-si faca tot programul


Faloodeh cu mere1328 Faloodeh cu mere Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze.
Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca.
Daca aveti rabdare si timp se poate da putin la congelator, daca nu se poate servi


Faloodeh1327 Faloodeh Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.
Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la


Saratele1321 Saratele Se amesteca toate ingredientele pana faceti un aluat din care din care incepeti sa faceti bile.(puteti sa il lasati la frigider si o noapte intreaga ,dar puteti sa-l lucrati si imediat ce ati terminat de framantat).Este adevarat ca va trebuie o forma (nu am incercat


Strudel cu mac1319 Strudel cu mac Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam zaharul, sare, praf de copt, iaurtul si oul batut usor cu furculita. Lucram aluatul cu mana,el trebuie sa fie neted si ferm dar nu prea tare. Adaugam si lingurile


Mucenici moldovenesti de post1317 Mucenici moldovenesti de post Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut pana acesta isi dubleaza volumul , dupa care se trece la modelat . In tava mea intra 9 bucati ,asa ca fac snururi de grosimea unui creion ,rasucesc cate doua , formez


Mucenici umpluti de post1315 Mucenici umpluti de post Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta.

Intr-un vas se pune faina, iar in mijloc se face o mica adancitura. Aici se adauga maiaua pasta, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, iar cand acestea s-au incorporat


Prajitura integrala cu visine1314 Prajitura integrala cu visine Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se lasa deoparte pe farfurie.
Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul,zaharul vanilat si praful de sare,pana se albeste si se ingroasa putin. Atunci stim sigur ca s-a


Briose1308 Briose Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom ,vanilie,zaharul vanilat si margarina ,care am topito


Prajitura Cika  cu cirese si ciocolata 1306 Prajitura Cika cu cirese si ciocolata Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Din lapte, amestecat cu cacao, zahar vanilat, albusuri batute spuma,zahar si faina se face blatul maro care se pune peste cel alb, si se amesteca cu o furculita


Prajitura cu nuca Jerbou1305 Prajitura cu nuca Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa la dospit la loc caldut, apoi se pune peste faina. Galbenusurile se bat spuma, se pun peste faina, apoi se pune si untura, apoi se framanta un aluat potrivit de


Prajitura din aluat dospit cu fulgi de migdale1304 Prajitura din aluat dospit cu fulgi de migdale Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele 75 g) si cca
150 ml lapte caldut(din cele 250 ml).Se lasa,acoperit,sa creasca,cca 10-15 minute.In timpul asta,nu stam;faina
(cernuta) o mestecam,cu mina(prin


Bananen Shoko Kuchen   Prajitura cu ciocolata si banane  1303 Prajitura cu ciocolata si banane Curatam 3 banane si le mixam pentru a face un piure fin (putem sa le pasam si cu furculita ).

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pudra ,pana se incorporeaza si formeaza o crema.Peste acest amestec punem piureul de banane ,ouale,zaharul pudra,praful


Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana1302 Tarte cu prune si smantana Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde


Clatite cu faina de castane1295 Clatite cu faina de castane Se bat ouale, se adauga laptele ,faina de castane ,faina alba,sarea,uleiul
Se amesteca bine si se da la frigider pt 30 min sa se odihneasca
Se fac clatite pe care putem sa le umplem cu dulceata de caise(cea mai indicata!)si le acompaniem de bucatele de


Clatite cu mere  Apple Pancakes1294 Clatite cu mere Ingredientele se adauga si se amesteca pe rand intr-un bol in ordinea de mai sus. Smantana o puteti inlocui cu lapte, ori apa, apa minerala pentru clatite de post. In cazul in care folositi apa minerala nu se pune bicarbonatul de sodiu.

Clatitele se


Tort de Sf. Vasile1289 Tort de Sf. Vasile
Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca si la urma albusurile batute spuma;se coace la 180 grade 45 minute,se lasa la racit si se taie in doua;se insiropeaza fiecare jumatate de blat.


Crema:se


Clatite vieneze1284 Clatite vieneze Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute. Pentru umplutură se amesteca branza de vaci cu


Krapfen1280 Krapfen Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana se formeaza o spuma deasupra(cca 10 minute).
Cernem faina intr-un vas mai mare,apoi adaugam drojdia dizolvata cu apa,oul,zaharul,untul topit si racit,zaharul vanilat


Kughelof1278 Kughelof In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost
si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa


Fructe de mare in clatite cu tarhon1274 Fructe de mare in clatite cu tarhon . Pentru clatite, se pun faina, albusul, laptele, tarhonul, sarea si piperul intr-un blender si se amesteca pana se obtine un aluat omogen (sau se pot bate si cu mixerul).Se lasa aluatul sa stea 20 minute.
Se incalzeste la flacara potrivita o tigaie.Se unge


Cornuri  minune1271 Cornuri minune In putin ulei calim ceapa,adaugam carnea,condimentam dupa gust si lasam la innabusit cca.10min.Adaugam oul si mai lasam pe foc 4-5 min amestecand sa nu se prinda de tigaie.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Inainte de folosire scurgem bine de grasimea lasata


Budinca de conopida si brocoli1262 Budinca de conopida si brocoli Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli.
Iar intre


Prajitura rapida cu mere si zahar ars1252 Prajitura rapida cu mere si zahar ars Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat.
Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic


Tocinei crocanti1247 Tocinei crocanti Cartofii curatati de coaja, spalati, se dau pe robot (sau pe razatoarea fina). Incorporam oul, smantana, faina, sarea si piperul. Cate o lingura din compozitie asezam in tigaia cu ulei incins. Se prajesc uniform pe ambele parti, se asaza pe prosop de hartie sa


Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel1218 Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel ouale se bat spuma cu 250 g zahar. Se topeste restul de zahar si se stinge cu laptele amestecat cu cacao si unt. Se adauga ouale batute si se amesteca continuu. Se fierbe compozitia cateva minute pana se topeste zaharul si se ingroasa. Se ia de pe foc, se pun nucile


Prajitura cu foi de napolitana si rahat1217 Prajitura cu foi de napolitana si rahat cele cinci albusuri se freaca bine cu 200 g zahar. Amestecul se fierbe pe aburi . In compozitie se adauga un pachet de unt avand grija sa se puna treptat. Nuca tocata, raharul, ciocolata, galbenusurile batute bine se amesteca. Cele doua amestecuri se combina intr-un


Tiramisu cu wisky1215 Tiramisu cu wisky Se pune apa sa clocoteasca si se face cafea pentru doua cesti. Se lasa la rece, se strecoara ca sa nu aiba zat si se adauga coniac si wisky.
Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauaga branza mascarpone si se amesteca incontinuu


Cornulete delicioase cu rahat1214 Cornulete delicioase cu rahat toate ingredientele pentru aluat se frământă până rezultă un aluat omogen şi nelipicios pe care îl lăsaţi la crescut. Cât creşte aluatul, tăiaţi rahatul în bastonaşe. După ce aluatul creste, acesta se intinde pana cand rezulta o foaie subtire,


Tort cu mere fara blat1204 Tort cu mere fara blat Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat.
Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi


Gogosele ardelenesti1200 Gogosele ardelenesti sunt aperitive delicioase cu telemea sau cascaval. Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in ulei incins, pana


Cornuri cu gem1195 Cornuri cu gem Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si


Tort cu crema ganache1194 Tort cu crema ganache Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi


Mere umplute1193 Mere umplute Merele se spala, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura. Este preferabil sa nu fie decojite, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa. Se stropesc


Casuta de turta dulce1192 Casuta de turta dulce Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.
Se


Casuta din turta dulce1191 Casuta din turta dulce Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte


Cuib de viespe cu nuca si miere de albine1190 Cuib de viespe cu nuca si miere de albine Pentru prepararea acestei prajituri se incalzeste laptele si uleiul, se toarna intr-un vas, se adauga zaharul, drojdia, coaja de lamaie si se lasa sa de dizolve. Se aduga faina pentru un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca la caldura.

Nuca macinata


Prajitura de foi cu crema aromata1189 Prajitura de foi cu crema aromata Pentru prepararea acestei prajituri se pun ouale intregi, untul, mierea de albine, zaharul si laptele intr-un vas care se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu.

Dupa ce a inceput sa se incalzeasca, se ia de pe foc si se toarna faina amestecata cu


Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom1188 Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom Scoate semintele din boabele de cardamom si piseaza-le. Sfarama branza cu ajutorul unei furculite cateva secunde pana formezi o pasta. Amesteca pulberea de cardamom cu petalele de trandafir maruntite.
Toarna pasta de branza in doua forme mici pentru a-si recapata


Placinta cu lapte batut1185 Placinta cu lapte batut Am batut ouale, am adaugat laptele batut, esenta de rom, zaharul si am amestecat cu un tel. Nu va speriati ca e prea subtire compozitia si ca o sa curga, daca aveti o tava putin mai adanca, e totul ok.

Am uns o tava cu putin ulei si am asezat prima foaie


Batoane cu zmeura si cocos1180 Batoane cu zmeura si cocos 1. Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei.Se adauga si laptele si se amesteca pana devine o compozitie vascoasa. In tava unsa si cu hartie de copt se aseaza


Bomboane fondante1179 Bomboane fondante Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi



Pentru batoanele fondante,


Bulgarasi de ciocolata1178 Bulgarasi de ciocolata Se amesteca zaharul cu untul si se adauga un virf de cutit de sare. Se bate cu mixerul pina se obtine o masa pufoasa, dupa care adaugam un pachetel de vanilie. Faina se amesteca cu cacao, iar apoi se amesteca cu masa pregatita anterior. Adaugam nucile maruntite


Acadele din caramel facute acasa1177 Acadele din caramel facute acasa Pregateste tava de lucru, tapetand-o cu hartie pentru copt.

Toarna zaharul intr-o cratita, de preferabil una in care sa poti sa vezi cum evolueaza culoarea zaharului pe masura ce se topeste. Ai grija ca focul sa fie la cea mai mica flacara pentru ca


Briose cu lamaie1176 Briose cu lamaie Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul tos.Cand au crescut si zaharul s-a mai topit, adaugam galbenusurile, untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt,


Briose aromate cu morcovi si ghimbir1175 Briose aromate cu morcovi si ghimbir Mod de preparare briose
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si varful de sare. Unul se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, iar apoi, pe rand, se adauga si ouale. Se adauga ghimbirul, scortisoara, nucile macinate (se pot folosi si alune de padure)


Braduti de Craciun1174 Braduti de Craciun Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga esenta, laptele si colorantul. La sfarsit se incorporeaza si faina. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute. Se intinde apoi in foaie mai groasa si se decupeaza bradutii care


Biscuiti pentru Craciun1173 Biscuiti pentru Craciun Biscuitii pentru Craciun sunt deliciosi. Pentru aceasta reteta de biscuiti se mixeaza prima data untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei


Crema ganaj 1172 Crema ganaj Frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pana aproape de fierbere. Se lasa la racit (in frigider). Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si-si mareste volumul si se adauga romul.


Tort cu ciocolata si crema de portocale1171 Tort cu ciocolata si crema de portocale Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la


Tort de portocale cu crema1170 Tort de portocale cu crema Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale.


Desert cu portocale si ciocolata1168 Desert cu portocale si ciocolata Desert cu portocale si ciocolata, simplu ca buna ziua. Se taie portocalele in felii subtiri de 7-8 mm. Se fierbe zagarul vanilat cu zaharul in 100 ml apa pana se topesc. Se adauga apoi portocalele si se lasa la fiert la foc mic o jumatate de ora.
Dupa ce s-au


Popovers1166 Popovers Important! Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca bine cu telul ouale, untul topit si racit, sarea si laptele.
Se adauga faina, toata o data si se amesteca cu telul pana nu se mai vad cocoloase mari de faina.


Placintele cu ciuperci1164 Placintele cu ciuperci Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde


mouse de mascarpone mouse de mascarpone Se bate cu mixerul la putere maxima galbenusurile cu zaharul pana acestea au o culoare deschisa , se adauga mascarpone si esenta de rom , albusurile se bat spuma si de adauga cu atentie peste crema obtinuta .
Rupem bezelele bucati ( nu prea


cozonac cu rahat156 cozonac cu rahat
Se pune laptele caldut intr-un castron, se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul, drojdia de bere, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie;

Se incorporeaza cu grija faina si albusurile batute spuma;

Cand aluatul se desprinde


cozonac cu cacao155 cozonac cu cacao
Se prepara aluatul conform retetei Cozonac;

Umplutura

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate din nou;

Se dizolva in laptele incalzit nucile rase, cacaoa si zaharul;

Se raceste amestecul de cacao si


cozonac in doua culori154 cozonac in doua culori Se amesteca bine zaharul, ouale, uleiul, sarea, laptele putin caldut si drojdia sfaramata;

Se lasa maiaua la dospit pana ce incepe sa faca basici;

Se imparte compozitia in doua, in jumatate se pune cacao dupa dorinta;

Se amesteca


cozonac cu migdale si alune153 cozonac cu migdale si alune
Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in faina unde se pune drojdia frecata cu 20 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, untul, laptele, sarea, oul si coaja de lamaie;

Se framanta bine,


cozonac cu scortisoara151 cozonac cu scortisoara
Laptele se incalzeste putin si apoi se adauga drojdia si 1 lingurita de zahar, dizolvandu-se si amestecandu-se bine.

Faina se pune intr-un castron mare si se face o adancitura la mijloc, unde se va turna maiaua obtinuta din drojdie.

Se


tiramisu145 tiramisu Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;

Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;

Se


Placinte cu mere sau branza Placinte cu mere sau branza Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt.
Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt.
Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă.
Se ia cu mâna aluat, se face


Tort cu Nuci Tort cu Nuci 1. Amestecati galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporatile la sfarsit in compozitie.
2. Coaceti trei foi de tort,


Tort cu Frisca Tort cu Frisca Blatul:

Amestecati galbenusurile cu 60 de gr. de zahar, pana obtineti o crema spumoasa. Bateti albusurile spuma, adaugati inca de 60 gr. de zahar, amestecati cele doua compozitii, adaugati faina, amestecati usor,


Tort de biscuiti Tort de biscuiti Tort de biscuiti � Fierbeti apa si zaharul dupa care adaugati 50 gr. cacao si lasati-le la racit. Frecati untul si adaugati cate putin din compozitia racita, amestecand bine. Sfaramati biscuitii, taiati nucile si amestecati-le


Tort cu Ciocolata Tort cu Ciocolata 1. Frecati pentru cel putin un sfert de ora untul cu galbenusurile celor 6 oua, cu 150 de grame de zahar si cu 150 de grame de ciocolata topita la cuptor.
2. Adaugati 50 de grame de cacao, o jumatate de lingura


Tort cu Capsuni Tort cu Capsuni Blatul: Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti in continuare pana se intareste spuma din nou. Adaugati galbenusurile amestecate din timp cu putina sare agitati compozitia de cateva ori. Adaugati toata faina si continuati


Tort de bezea Tort de bezea Pentru blat
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se pune zaharul tos tot deodata si zeama de lamaie. Se freaca pana cand albusurile se intaresc din nou.
Se decupeaza 4 cercuri din hartie de copt. Peste


Tort cu struguri Tort cu struguri Pentru blat se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile batute, coaja de lamaie si