CIORBA CU PERISOARE DE PESTE
2011-10-25
Ingrediente
-700-800 g peste;-1-2 ardei grasi;
- morcov;
- patrunjel
;- telina(toate 200 g);
-o ceapa;- 2 rosii;
- 50 g franzela;
- 1 ou;
- 25 g faina;
- bors;
- leustean;
- sare.
Preparare
Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pana cand se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecand cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina un varf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb, inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cand zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemana, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita uda in ciorba o cantitate aproximativ cat o maslina i se da o forma rotunda in lingurita si se da drumul in ciorba care clocoteste. Cand toate perisoarele sant gata se fierb la los mic cca 15 min.
Mentiuni
Ciorba nu se drege.Pentru aroma se pune leustean.