CIORBA DE DOVLECEI
2011-11-06
Ingrediente
-Maruntaiele si partea din spate de la un pui sau carne de vitel;- morcov;
- patrunjel;
- telina (200 g toate);
- o ceapa mica;
- un ardei;
- 2 rosii;
- 2 dovlecei tineri (7-800 g );
- 1/2 l bors;
- sare de lamaie;
- un galbenus de ou;
- marar;
- patrunjel;
- cimbru;
- sare.
Preparare
Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cand carnea si zarzavatul sunt fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii.Se acreste dupa gust.Se adauga Vegeta si sare, lasand sa fiarba cateva clocote.Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.
Mentiuni
Se pregateste la fel si fara carne. Pofta mare!