Ciorba bulgareasca
2012-02-13
Ingrediente
125g ceapa250g rosii proaspete
250g cartofi
5g ardei iute
25ml ulei
50g fidea
2g boia de ardei dulce
1 legatura patrunjel verde
sare dupa gust
Preparare
Ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Rosiile se spala si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata si se toaca marunt. Cartofii, ceapa si ardeiul se inabusa in ulei cu 50 ml apa; se adauga boia de ardei dulce, sare, cca 1,5 l apa si se fierbe 10 minute. Inainte de sfarsitul fierberii se adauga la ciorba bulgareasca fideaua si jumatate din patrunjelul verde.
Mentiuni
Ciorba bulgareasca se serveste fierbinte, cu restul de patrunjel verde deasupra.
Timp de gatire 30 Minute
pofta buna