Ciorba de post
2012-02-13
Ingrediente
1kg cartofi150g ceapa
100g morcovi
50g patrunjel radacina
30g pasta de tomate
750ml bors
1 legatura leustean verde
sare dupa gust
Preparare
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se fierb in apa cu sare. Dupa 10 minute de fierbere se pun cartofii. Se continua fierberea legumelor pentru ciorba de post. Cand cartofii sunt fierti se adauga pasta de tomate, ulei si bors. Se fierb inca 5 minute. Se adauga leustean verde la ciorba de post.
Mentiuni
Ciorba de post se serveste fierbinte, decorata cu frunze de leustean.
Timp de gatire 40 Minute