Compot de Prune

Autor: cioby | publicat: Compot de Prune
Ingrediente
250 grame de prune
5 linguri medii de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 litru de apa (aproximativ...)
Preparare

Pentru compotul de prune trebuiesc alese fructe care nu sunt moi ( sa nu fie trecute din copt).
Toamna e sezonul prunelor si cred ca este cel mai bun moment sa pregatiti un compot de prune care se prepara usor si nu necesita foarte multe ingrediente.
Primul pas pentru preparareea compotului de prune este alegerea prunelor si spalarea lor.
Prunele pun in borcane atat cat incap nu se introduc fortata mai multe prune decat incap si nu se zdrobesc.
Se pune zaharul peste prune si pliculetul de zahar vanilat se adauga dupa ce am turnat zaharul.
Punem apa in borcane pana ce borcanele sunt aproape pline ... aveti totusi grija sa nu umpleti complet borcanele.
Borcanele astfel pregatite le acoperim gura cu folie de plastic pe care o legam.
Pregatim un vas cu apa, acest vas va sta direct pe flacara aragazului iar in el v-om pune borcanele cu compot.
Din momentul in care apa fierbe in acest vas v-om tine borcanele cu compot de prune aproximativ 1 ora.
Lasam borcanele cu compot de prune sa se raceasca si pentru a le pastra pentru iarna e recomandat sa le tinem intr-o camera rece si uscata dace se poate.

Mentiuni

Daca nu avem grija cand alegem prunele si ele sunt trecute din copt atunci in procesul de fierbere a compotului se farama.
Pentru ca compotul de prune sa se pastreze mai bine trebuie sa sterilizam cat de cat borcanele in care urmeaza sa tinem compotul de prune. Pentru a steriliza borcanele, aprindem cuptorul punem borcanele intr-o tava si le bagam in cuptor cateva minute.
Dupa ce scoatem borcanele din cuptor ele trebuie lasate la racit . Daca nu le lasam la racit in momentul in care turnam apa rece e o sansa destul de mare sa le spargem.

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.