Compot de Prune Traditional Romanesc

Autor: cioby | publicat: Compot de Prune Traditional Romanesc
Ingrediente
Pentur a prepara compotul de prune avem nevoie de:
25 de linguri cu zahar
4 kilograme de prune
3 litri de apa
4 plicuri de zahar vanilat
10 cuisoare (doar daca doriti)
Preparare

Cred ca toata lumea stie cat e de bine si de placut sa mergi iarna in beci sa scoti un borcan cu compot de prune si sa savurezi asa ceva. Toamna de obicei apar prune eftine pe piata si va sfatuiesc sa nu ratati o astfel de ocazie si sa preparati un delicios compot de prune.
Pregatiti mai intai un vas destul de mare in care sa incapa toate ingredientele acestei retete.
1. Adaugati apa, zaharul, cuisoarele.
2. Puneti la fiert acest amestec.
3. Cand amestecul fierbe e cazul sa adaugam prunele.
4. Prunele se fierb aproximativ cam 10 minute dar asigurativa ca prunele chiar fierb 10 minute pentru ca in momentul in care adaugati prunele amestecul se mai raceste si mai dureaza putin timp pana fierbe iar.
5. Puteti amesteca dupa ce ati adaugat prunele dar va recomand sa folositi o lingura de lemen din 2 motive:
a) daca folositi o lingura metalica e posibil sa zdrobiti prunele cand sunt fierte.
b)o lingura de lemn are o coada mai lunga de obicei, deci va ajuta.
6. Dupa ce ati terminat de fiert se lasa la racit compotul de prune
7. Sterilizam in cuptor, borcanele in care urmeaza sa puneme compotul de prune pentru iarna
8. Punem compotul de pune in borcane dar nu umplem complet borcanele. Umplem un borcan cu compot de prune aproximativ 3 sferturi
9. Depozitam borcanele intr-un loc racoros de preferat in beci

Mentiuni

Conteaza foarte mult cum alegem prunele si sa avem grija sa nu le zdrobim.
Daca nu vrem sa folosim conservant alimentar si vrem sa un compot lipsit de aceste chimicale va trebui sa sterilizam cat putem de bine borcanele iar locul in care pastram compotul mostru de prune sa fie cat mai racoros. (nu cumva sa congelati compotul de prune :) )

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.