Cosulete cu spanac si curcan
2012-04-08
Ingrediente
400 g piept curcan taiat feliute si marinat cu 1 lingurita sos chili cu usturoi si 2 linguri ulei800 g spanac
8 foi de placinta
1 bulgare de 125 g mozzarella (Mozzarella poate fi inlocuita si cu oua de prepelita sparte deasupra spanacului cu 3-5 minute inainte de a le scoate din cuptor.)
sucul de la 1/2 lamaie
ulei pentru uns foile
sare si piper
Preparare
Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde.
Dupa ce s-a facut carnea, se adauga spanacul si se mai lasa 10 min. Dupa aceea se pun intr-un castron si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se iau 4 foi si se ung intre ele, pe toata suprafata, cu ulei. Tenculetul de foi se taie in doua pe lungime si apoi in trei pe latime. Bucatile astfel obtinute se aseaza intr-o tava pentru briose si li se da forma de cosulete. Operatia se repeta si pentru celelalte 4 foi.
Cosuletele se umplu cu amestecul de spanac, iar deasupra se pune o felie de mozzarella.
Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute
Mentiuni
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute