Fileu de Caprioara cu Sos

Autor: cioby | publicat: Fileu de Caprioara cu Sos
Ingrediente
750g. carne de caprioara
25g. unt
15g. faina
40g. ulei
1/2 sticla vin rosu
5-6 lingurite otet
1 morcov
1 ceapa
un catel de usturoi
2 foi de dafin
cateva fire de patrunjel
sare dupa gust
piper proaspat macinat (pentru mai multa aroma)
piper boabe(10-12)
1 lingurita cimbru uscat(de preferat din gradina nu din comert)
si slanina pentru impanat
Preparare

Carnea de caprioara nu este foarte frageda pentru ca este totusi o carne de vanat. Din acest motiv preparam aceasta reteta cu file de Caprioara astfel:
- se pregateste un vas in care vom pune carnea de caprioara folosita pentru aceasta reteta vanatoareasca la macerat.
-in vas se adauga morcov taiat feliute, ceapa, un catel de usturoi intreg, o frunza de dafin, cimbru, putin patrunjel, sare, piper boabe, vinul rosu, otetul, cateva linguri de ulei si un pahar de apa.
- carnea de caprioara se tine in acest amestec de condimente intre 4 si 5 zile dupa se scoate carnea si se scutura condimentele ramase pe ea
- se unge bine cu unt carnea de caprioara si se pune intr-o tava la cuptor
-in tava se pune o jumatate de cana de apa

Mentiuni

Se stropeste mereu cu jiul din tava.
Intre timp, se pune sa fiarba intr-o cratita baitul in care a stat carnea , se lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Se trece prin sita sau se pune in blender si compozitia rezultata se leaga pe foc cu o lingura de faina trasa in unt.
Se taie fileul de caprioara felii (pe oblic) si se aseaza pe un platou , pe un pat de salata verde. Sosul se serveste din sosiera nu dupa gust.
Aceasta reteta de vanat trebuie insotita de un vin rosu pe cinste.

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.