Fricase
2012-04-15
Ingrediente
1/2 kg carne de vitel fara os1 kg spanac spalat
5 bucati ceapa verde
marar
sare,piper
2 oua
1 lamaie
Preparare
se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit).
-se opareste spanacul si se arunca apa, se strecoara.
-se taie ceapa in felii de 1/2 cm si se pun in oala cu putina apa sa se caleasca,cand apa s-a evaporat se adauga ulei de masline si prajeste ceapa pana se inmoaie putin,se adauga zeama (2 cani) in care a fiert carnea si carnea si ultimul se pune spanacul (oparit si strecurat).
-se adauga mararul taiat marunt.
-se fixeaza de sare si piper.
-se fierb impreuna doar 10 minute.
-zeama de la carne trebuie sa fie la nivelul spanacului.
-se trage de pe foc si se pregatesc ouale care se bat cu zeama de la lamaie,se pune un polonic din zeama fierbinte din oala peste oua,se amesteca si se toarna in oala toata compozitia amestecand in oala sa nu se taie ouale.
-se serveste cald cu o felie de branza alba.
Mentiuni
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute