Friptura de Iepure cu mamaliga

Autor: cioby | publicat: Friptura de Iepure cu mamaliga
Ingrediente
Pentru a prepara o friptura de iepure cu mamaliga avem nevoie de :
-Pulpele din fata si din spate si gatul
- jumatate de pahar cu ulei
- 5-6 cepe mari
- 2 linguri bulion
- 5-6 boabe ienibahar
- 1 foaie de dafin
- 200 g masline
- 200 grame ciuperci
- jumatate de lingurita zahar
- 1 ceasca de vin alb sec
- sare dupa gust.
Pentru Bait avem nevoie:
-apa
- ulei de masline
- otet acetobalsamic
- 2 foi de dafin
- boabe de muster
- boabe de piper
- alte condimente (dupa gust daca este cazul...)
Preparare

Se tine carnea intr-un bait, cel putin 24 ore pentru a capata aroma.
Maslinele se taie rondele pentru a fi folosite.
Se pune intr-o cratita ulei la incins.
In cratita cu uleiul fierbinte se rumenesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa, bulionul, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele taiate rondele.

Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pina este gata (sosul bine scazut).

Mentiuni

Se amesteca din cand in cand mancarea pentru ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Se prepera intre timp o mamaliga tare, care se lasa un pic la racit.
Se servesc pe platou bucatile de friptura de iepure si 1 bucata de mamaliga racita.
Se serveste cu vin rosu aspru.

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.