Gogosari in otet

Autor: cioby | publicat: Gogosari in otet
Ingrediente
7-8 kg gogosari
5-6 llitri de lichid (otet+ apa), socotind la 1 litru de otet de 9 grade: 1-1,5 litri de apa
10-15 g de sare
100 g miere
100 g zahar
100 ml de ulei
1 lingura seminte de mustar
1 lingura boabe de piper
cateva frunze sau radacina de telina
cateva foi de dafin
Preparare

Se aleg gogosari mari, carnosi, bine copti, pana la culoarea rosie si se spala in multa apa.
Apoi se scurteaza coditele pana la 1 cm de la baza si se inteapa fiecare gogosar de 2-3 ori pe langa codita.
Gogosari astfel pregatiti se oparesc in solutia de otet cu apa la care se adauga condimentele mentionate si se lasa sa dea in clocot.
Dupa ce gogosarii s-au trecut prin solutia in clocot se scot si se pun direct in borcanul incalzit, asezandu-se unul langa altul, fara sa se preseze intre ei, dupa care se toarna solutia.
Apoi sub gatul borcanului se fizeaza cateva radacini de hrean care au rolul sa mentina gogosari in solutie.
Se leaga borcanul si se tin la rece.
Reteta este pentru un borcan de 10 litri.

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.