Iahnie de fasole alba cu pui

Autor: florinel | publicat: Iahnie de fasole alba cu pui
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
4 bucati piept de pui(sau 8 pulpe)
sare
piper
4 felii de bacon taiat bucati mici
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov taiat cuburi
3 catei de usturoi
1 lingura ierburi italiene(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)
450g fasole boabe alba(la conserva sau uscata)
450g rosii taiate din conserva
250ml supa de pui
2 linguri frunze de patrunjel proaspat(tocat marunt)
Preparare

Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.Se pune de-o parte pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun la calit max.5 min. baconul,ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si ierburile intr-o lingura de ulei.
Cand legumele sunt patrunse se adauga carnea de pui,boabele de fasole(daca aveti fasole uscata o puneti inainte la fiert in apa cu sare cca.30min.),rosiile,supa de pui si o lingura de patrunjel proaspat.Se lasa la foc mic 15 minute.
Se transfera carnea intr-un vas termorezistent si se toarna peste ea amestecul de rosii si fasole.Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor la 180C ,30 de minute.Dupa cele 30min.,se inlatura folia si se mai lasa in cuptor inca 15min.Cand e gata se presara restul de patrunjel tocat(1 lingura) si se serveste.

Mentiuni

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute
pofta buna

Imagini preparare

Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.