Iepure cu sos vanatoresc
2011-10-23
Ingrediente
-1,5 kg carne de iepure (pulpe spate)-sare dupa gust
-3 linguri de smantana
- 1 lingura de faina
* pentru marinare folosim :
*2 morcovi
*1 radacina de patrunjel
* 1 telina
*2 cepe
* 4 linguri de untdelemn
*1 pahar cu vin
* 1 pahar cu apa
* boabe de piper si ienibahar
*2 foi de dafin
Preparare
Se prgateste intai marinata din morcovi patrunjel, telina, ceapa taiata solzisori, boabe de piper si ienibahar, dafin, sare, vin si jumate de pahar de apa.
Toate legumele taiate feliute subtiri se pun imreuna cu mirodeniile, vinul si apa la fiert. Dupa 2-3 clocote, marinata se toarna fierbinte peste carnea de iepure. Se lasa 1-2 zile in acest bait
Apoi se scoate carnea, se spala si se pune intr-o cratita cu untdelemn incins, se intoarce pe ambele parti, dupa care se acopera cu legumele din marinata, se lasa sa fiarba inabusit si se adauga di marinata putin cate putin pana se inmoaie carnea.
Se preasara faina, se amesteca, dupa care se adauga smantana. Se mai fierbe 2-3 clocote, se da deoparte si se serveste.
Mentiuni
Sugestie - se serveste cu vin alb sec si rece.