Indiene cu frisca
2012-03-13
Ingrediente
Pentru coji: 6 oua,6 linguri zahar,6linguri faina,razatura de portocala.Pentru crema:un plic de crema de vanilie(eu am folosit si un plic de crema de ciocolata)Dr Oetker.250ml lapte si 2-3 linguri zahar.
Pentru sirop: 100g zahar,200ml lapte,esenta de vanilie,razatura de portocala.
Pentru decor:doua plicuri de frisca Dr Oetker si un plic de Decor de ciocolata de la Dr Oetker(sau o cutie de 250 de finetti)
Preparare
Preparare coji: se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu coaja de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se adauga faina si se amesteca usor de jos in sus si apoi se pune cu o lingurita gramajoare pe hartie de copt. Se coc la foc moderat.
Se pregatesc crama, frisca si glazura ,cconform instructiunilor dupa plic si binenteles se face si siropul(se pune pe foc apa cu zaharul si dupa ce s-a racit se adauga esenta si coaja de portocala) si se incepe asamblarea: Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe platou, se pune crema cu un pos,apoi se pune adoua coaja si deasupra se pune frisca; se dau pentru o ora la frigider si apoi se toarna glazura de ciocolata si se servesc.
Mentiuni
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute
pofta buna