MARGARETE CU BRINZA
2011-10-10
Ingrediente
-4 felii franzela de 2 cm grosime (cca 200 g );- 200 ml lapte;
-4 oua;
- 50 g cascaval sau parmezan ras;
- 50 g unt sau untdelemn;
- 50 ml smantana.
Preparare
Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cate-un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cate un ou; se presara cu parmezan si se pun bucatile de unt pe fiecare felie.Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra. Cand se scot din cuptor se imparte smantana pe fiecare felie.
Mentiuni
Se servesc fierbinti ca intrare. Pofta mare!