Mini turtite in crusta de cartofi piure

Autor: florinel | publicat: Mini turtite in crusta de cartofi piure
Ingrediente
1kg cartofi curatati si taiati cuburi
175g crema de branza Philadelphia
1ml(cam 1/4 lingurita)nucsoara
sare
piper
500g carne tocata de porc
500g carne tocata de vita
1 ceapa mare tocata
30 ml. pasta de usturoi(sau 3 catei de usturoi zdrobiti)
1 lingurita de cimbru(proaspat sau uscat)
1/2 lingurita paprika iute
3 linguri de faina
500ml supa de vita
1 cana mazare congelata
1 cana porumb congelat(sau din conserva)
Preparare

Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema de branza si nucsoara,sare si piper dupa gust,si se face un pireu mai moale.
Intre timp se amesteca carnea de porc cu cea de vita si se pune la calit intr-o cratita cu ceapa,pasta de usturoi,cimbru si paprika.Se adauga sare si piper dupa gust.Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea adaugam faina,amestecam si incorporam supa de vita.Se lasa la fiert la foc mic 10-15 minute pana sosul incepe sa se ingroase.Adaugam mazarea si porumbul si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Se repartizeaza amestecul de carne in 8 forme de tarte(mici de 250ml fiecare).Se lasa putin sa se raceasca.Adaugam piure de cartofi pe fiecare turtita si-l intindem astfel incat sa acoperim amestecul de carne.Se presara putin cimbru uscat pe fiecare turtita.Se acopera formele cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 20 min.Inlaturam folia de aluminiu si mai lasam la cuptor inca 10 minute sau pana ce cartofii devin aurii.
Se servesc calde.

Mentiuni

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute
pofta buna

Imagini preparare

Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.