Mujadara
2012-02-15
Ingrediente
2 cani orez1/3 cana linte
8 linguri ulei de masline
2 lingurite chimin macinat
7-8 catei de usturoi intregi
1 ceapa mare
1/2 lingurite sare
1/2 cani de apa
Preparare
Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare.
Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.
Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute apoi se strecoara de apa si se spala bine , pana apa ce se scurege de pe el devine limpede.
Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.
Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa in care a fiert lintea, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.
Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.
Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.
Se serveste cu salata mixta sau iaurt.
Pofta buna!
Mentiuni
gatire in 50 minute
pofta buna