Mujaddara

Autor: florinel | publicat: Mujaddara
Ingrediente
1 pahar linte maro
1 pahar burghul(grau maruntit/se poate folosi si orez basmati
1 cub maggi sau knorr de legume
2-3 cepe medii
sare dupa gust
Preparare

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga graul si cubul de maggi se amesteca si se mai adauga doua pahare de apa atat cat sa acopere compozitia(nu mai mult).Se acopera cu capacul si separat intr-o tigaie se caleste ceapa taiata pestisori pana cand devine aurie. Se verifica compozitia de linte cu grau(cand apa a scazut este gata) se stinge focul si se adauga ceapa calita deasupra. Se poate servi cu iaurt rece sau salata de rosii.

Mentiuni

gatire 45 minute
pofta buna

Imagini preparare

Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.