Orez indian cu lamaie
2012-02-25
Ingrediente
2 pahare orez alb Basmati cu bobul lung3 linguri ulei
1 lingurita de seminte de mustar
6 seminte de cardamom
1/2 lingurita şofran
2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt
1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica
1 lingurita de curry macinat
1 catel de usturoi
3 linguri de suc de lamaie
1 lingurita de sare
1/2 cana seminte de cashew pentru décor
3 pahare de apa
Preparare
Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom.
Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute.
Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 1 minut.
Se adauga orezul si se lasa sa se patrunda de arome 3 minute.
Se transfera intr-o cratita antiaderenta, se adauga apa si sarea; cand incepe sa fiarba se acopera si se lasa la foc mic 20 de minute.
Se pune pe un platou , se presara cu cashew si se serveste cald cu pui Tandoori
Mentiuni
gatire in 45 minute
pofta buna