Pate vegetal
2012-02-02
Ingrediente
450 gr ciuperci de padure (ghebe am folosit)1 foaie de dafin
1 fir cimbrisor (sau 1/4 lingurita cimbru uscat)
1/4 legatura patrunjel
2 catei mari de usturoi
1 lingurita pasta de ceapa
4-5 linguri fasole fiarta (din conserva; rosie, alba sau fava; eu am pus fava)
2-3 lingurite unt de caju
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei
sare, piper
Preparare
Ciupercile (fie proaspete, fie congelate) se pun in apa care fierbe si se lasa cca 2 minute. Se scurg si se spala sub jet de apa pana se curata de pojghita gelatinoasa de pe ele.
Se calesc timp de 30 secunde in uleiul incins cateii de usturoi striviti si foaia de dafin.
Se adauga cimbrisorul, patrunjelul tocat si ciupecile. Se calesc pe foc mediu timp de 10 minute, pana se rumenesc un pic. Se amesteca din cand in cand in ele.
Se scoate foaia de dafin din tigaie, iar restul se toarna intr-un robot de bucatarie. Se adauga restul ingredientelor (ceapa pasta, caju, fasole) si se mixeaza bine.
* eu am folosit blenderul vertical pentru mixat
Se drege pateul de sare si piper si se adauga sucul de lamaie.
Mentiuni
100% vegetal, fara a face compromisuri legate de gust. Contine ciuperci, leguminoase si caju, asa ce avem un continut nutritiv bogat.