Pateu de post cu linte
2012-02-27
Ingrediente
200 g linte maro1 ardei capia
1 ceapa rosie
1 capatina de usturoi
foi de dafin,sare,piper,ulei de masline,vegeta
Preparare
Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2 foi de dafin si piper.Separat,se toaca marunt ceapa,ardeiul si usturoiul si se calesc in apa si o lingura ulei de masline,pina se inmoaie putin,apoi se inchide focul.Lintea odata fiarta,se scurge de apa innegrita,se adauga legumelor si se mai fierbe 5-10 minute tot amestecul.Se lasa 5 minute sa se raceasca,apoi se da prin robot toata compozitia,impreuna cu 1-2 linguri de ulei de masline.Se serveste rece,pe paine integrala
Mentiuni
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute
pofta buna