Placinta Pastorului
2012-02-27
Ingrediente
1kg - carne tocata (porc & pui)2 cepe taiate mic
2 ardei grasi taiati mic
1 -2 catei de usturoi striviti ca pentru mujdei
2 conserve de boabe de porumb
4-5 cartofi medii (fierti ca pentru piure)
smintina, brinza de oi (sau cascaval)
ulei si mirodenii dupa gust (sare, piper)
Preparare
Intr-o tigaie se inabuse carnea tocata, cepele taiate marunt, ardeiul gras tocat si spre sfirsit se adauga usturoii. Se amesteca continuu pina cind continutul se rumeneste un pic.
Intr-un vas jena - se vor alterna straturi astfel:
1. Un strat de cartofi pasati piure
2. Un strat de carne (amestecul din tigaie)
3. Un strat de boabe de porumb
Aceste straturi se alterneaza pina cind se termina cu un strat de cartofi. Se rade pe deasupra brinza de oaie si /sau cascaval si se da la cuptor pt 15 minute . Se serveste calda cu smintina pe deasupra
Mentiuni
gatire 1 ora
pofta buna