Placinta cu carne de pui

Autor: florinel | publicat: Placinta cu carne de pui
Ingrediente
2 piepti de pui
3 bucati de ceapa alba.300g smintina(200g pentru aluat si 100g pentru umplutura)
200g unt
2 pahare si jumatate de faina
jumatate de lingurita de bicarbonat
1oo ml ulei
Preparare

Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider pina se pregateste umplutura.
Ceapa se taie marunt,se caleste in ulei,dar sa nu se faca crusta maronie.Dupa prajire se scoate ceapa,iar in uleiul ramas se va cali pieptul taiat cubulete(nu se pune toata carnea o data si nu o lasam sa se prajeasca,ci sa se albeasca si sa fiarba putin).
Pieptul calit se scoate si se amesteca cu ceapa,100g de smintina,sare si piper.
Aluatul se imparte in doua bucati (una mai mare si una mai mica).Se intinde bucata cea mai mare si se pune intr-o tava de cuptor sau o cratita mai mare.Se toarna umplutura si se uniformozeaza.Se intinde si cealalta bucata si se pune peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.
Puneti la cuptor aproximativ 45 de minute sau pina se rumeneste bine

Mentiuni

gatire in 1 ora si 30 minute
pofta buna

Imagini preparare

Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.