Porc chinezesc si salata cu susan
2012-02-25
Ingrediente
4 catei de usturoi, zdrobiti3 cm radacina de ghimbir, ras
2 linguri sos de soia
3 linguri sherry
1 anason stelat
1 lingurita praf de Chinese five-spice
1 baton de scortisoara
2 linguri zahar brun
300 ml apa
500 gr muschiulet de porc, taiat cubulete
Pentru salata si sos
150 gr mix de salate
1 legatura de ceapa verde, tocata
ulei de masline cu aroma de lamaie
3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece
40 gr seminte de susan, usor prajite
Preparare
Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita.Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste-o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan
Mentiuni
preparare 2 ore si 30 minute
pofta buna