Pui tikka masala

Autor: florinel | publicat: Pui tikka masala
Ingrediente
ulei de masline
1 ceapa mare
2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
3 catei de usturoi
1 lingurita turmeric
2 lingurite garam masala
1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
1 lingurita pasta de tomate
400g rosii cuburi
1 piept de pui mare
4-6 lingurite iaurt
patrunjel tocat
Pentru orez:
400g orez basmati
600ml apa
sare si piper
3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
2 stele de anason
Preparare

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.

In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:

Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.

Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.
Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.
Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.

Serviti cu garnitura de orez.

Pentru orez:
Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.

Mentiuni

Timp de preparare:
30 minute
Pofta buna!

Imagini preparare

Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.