Salata de gogosari cu ghebe
2012-02-15
Ingrediente
2 kg gogosari2 kg ghebe marunte
2 kg ceapa
250 ml otet
1 l apa
1,5 lingura sare mare
3 linguri miere de albine
4 linguri ulei
piper, ienibahar boabe, foi de dafin, boabe de mustar
Preparare
Ciupercile spalate, le fierbi jumatate de ora. Clatesti cu apa rece, lasi sa se scurga. Tai gogosarii fideluta, ceapa pestisori. Faci un bait din otet, apa, sare, miere, ulei,condimente. Cand clocoteste, oparesti cate 2-3 minute pe rand ceapa, gogosarii, ciupercile. Incorporezi ingredientele, asezi salata in borcane, mai dai un clocot baitului, umpli borcanele. Le capsezi, sterilizezi in cuptorul incins 25-30 minute. Invelesti in paturi, lasi sa se raceasca treptat
Mentiuni
preparare 2 ore