Sufleu de spanac cu cartofi
2012-02-27
Ingrediente
350 g spanac congelat800 g cartofi albi
4 oua
70 ml smantana
2 linguri faina
1 plic praf de copt
50 g pesmet
nucsoara
4 catei usturoi
sare
piper
ulei
putin cascaval
Preparare
Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.
Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.
Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.
Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.
Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.
Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele
Mentiuni
gatire 1 ora si 10 minute
pofta buna