Supa de conopida cu parmezan
2012-02-13
Ingrediente
o conopida mare,3 cesti de lapte,
o ceapa mare,
o ceasca de iaurt,
3 lingurite de unt,
30 g parmezan,
patrunjel,
sare
Preparare
Conopida am spalat-o, am desfacut-o buchetele mici si am fiert-o in apa cu sare pana s-au inmuiat.
Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in unt topit. Peste ea se toarna laptele si iaurtul, iar dupa ce s-a fiert conopida, jumatate din ea se mixeaza pana se obtine o pasta si se adauga la amestecul de ceapa. Se mai pune daca e cazul apa fierbinte si se lasa la fiert cateva minute, dupa care se adauga si restul de conopida (buchetelele).
Se garniseste cu parmezan si frunzulite de patrunjel.
Mentiuni
Supa de conopida cu parmezan se serveste calda si cu crutoane, de preferinta.
Timp de gatire 45 Minute