Sushi

Autor: florinel | publicat: Sushi
Ingrediente
1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste)
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia
Preparare

Se ia o bucata frumoasa de somon file, se curata de piele daca e cazul si se taie feliute subtiri, cat mai frumoase. Am taiat pe diagonala file-ul fiindca asa mi s-a parut ca e mai usor de muscat din el. Colturile, marginile si bucatile mai nereusite nu se folosesc la acest fel de sushi. Daca gasiti oase, scoateti-le.
Se pune apa rece intr-un bol. Tot timpul cat veti form sushi trebuie sa aveti mainile umede si reci ca sa nu se lipeasca orezul de maini.
Va umeziti mainil si, luati orez cat incape in causul palmei. Strangeti-l in mana ca sa dati forma de rulou. Nu va retineti, strangeti bine orezul ca sa devina cat mai compact.
Luati o felie de somon si ungeti-o pe o parte cu un strop de wasabi (dupa gust; atentie! wasabi este picant!). Puneti ruloul de orez format peste somon. Strangeti bine in palma, timp de 10 secunde pana cele doua bucati se lipesc.
Asezati sushi cu cu somonul in sus pe un platou.
Repetati pana terminati somonul.
Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Mentiuni

Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)

Imagini preparare
Pentru a comenta sau raspunde trebuie sa inrati in contul Dvs.