Sushi Maki
2012-02-02
Ingrediente
1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1 castravete
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia
Preparare
Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
Ungeti orezul cu putin wasabi (in partea opusa zonei lasate libere). Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti peste wasabi.
Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
* folositi un cutit super ascutit pentru taiat
Repetati pana terminati orezul sau somonul.
Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.
Mentiuni
Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)