Chiftele irakiene
2012-03-11
Ingrediente
1 kg cartofi fierti in coaja, zdrobiti si raciti5 linguri cu stafide micute si negre
100 gr felii de samburi de migdale
100 gr muguri de pin
1 ceapa mare alba tocata marunt
5 catei de usturoi tocati marunt
2 oua intregi
patrunjel
piper, sare, nucsoara praf, boia de ardei dulce cate putin din fiecare
optional se poate adauga carne tocata de orice fel, inclusiv peste, dar nu mai mult de 250 gr
Preparare
totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta forma pe care o preferati si se dau prin pesmet; se pot obtine cam 24 buc;
se prajesc in baie de ulei incins tare pana capata o culoare rosietica, nu mai mult de 5 minute pe fiecare parte;
se scutura tigaia usor cu atentie sa nu sara uleiul din ea dar sa se miste chftelele lejer;
se scot incet cu paleta si se aseaza pe hartie absorbanta;
nu uitati sa varsati uleiul rezidual racit, intr-o sticla cu dop sigur inainte de a-l arunca pentru a proteja mediul(apele noastre) de poluare
Mentiuni
preparare 1 ora si 30 minute
pofta buna