Toate retetele din categoria Bauturi

Nr retete: 13

LICHIOR DE MENTA183 LICHIOR DE MENTA Se macereaza in alcool o lingura cu varf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugand, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile.Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput. Se filtreaza


LICHIOR DE LAMAIE    (LIMONCELLO)181 LICHIOR DE LAMAIE LIMONCELLO Lămâile se spală bine cu apă fierbinte, apoi se şterg bine, până se uscă. Cu ajutorul unui curăţător îndepărtăm stratul superior, galben al cojii.
Atenţie! Dacă intră şi partea albă a cojii în băutură, o va face amară! Nicidecum să


LICHIOR DE GUTUI180 LICHIOR DE GUTUI Gutuile se vor pastra 3-4 saptamini dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltindu-si aroma.Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in


LICHIOR DE FRAGUTE179 LICHIOR DE FRAGUTE Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia.Se toarna in sticle cu gatul mai larg care se vor astupa bine cu dop si se vor duce in camara.


LICHIOR DE CAFEA178 LICHIOR DE CAFEA Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se va astupa ermetic si se va scutura la 2 zile timp de 12 zile. Zaharul se dizolva in apa si siropul se lasa sa fiarba in 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit se amesteca cu laptele nefiert cu alcoolul


CRUSON DE PORTOCALE SAU LAMAI177 CRUSON DE PORTOCALE SAU LAMAI Se freaca bine 8-10 cuburi de zahar de coaja a 2-3 lamai sau portocale; miezul lor se taie in cuburi (fara samburi), presarand zahar dupa gust si lasand cca 30 minute sa-si lase sucul, apoi se adauga vin alb (2l) . se serveste, cum s-a aratat in retetele precedente


CRUSON DE PEPENE GALBEN176 CRUSON DE PEPENE GALBEN Pepenele cantalup sau turchestan (foarte aromat) se taie in cuburi, presarindu-le cu 150-200 g zahar.Dupa 30 minute, peste bucatile de pepene se toarna 1/4 l vin.Dupa 1/4 de ora, se adauga 200 ml rom si 1-2 l vin.Se amesteca bine si se toarna in pahare (cu sau


COCTEIL SARATOGA175 COCTEIL SARATOGA Se amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.


COCTEIL ELIXIR174 COCTEIL ELIXIR Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamaie, zahar pudra, vermut si bitter.


COCTEIL DE PORTOCALE173 COCTEIL DE PORTOCALE Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da la rece.


COCTEIL CU INGHETATA DE VANILIE SI ALUNE172 COCTEIL CU INGHETATA DE VANILIE SI ALUNE Se fierbe laptele. Cand clocoteste, se pun alunele prajite, decojite si pisate in pilita. Se ia laptele de pe foc si se lasa acoperit o ora. Se serveste rece, in pahare de cocteil, in care se pune cate o lingura de inghetata si votca (circa 40 ml) si se amesteca.


lichior de lamaie limoncello159 lichior de lamaie limoncello Alegeţi cu grijă lămâile. Optaţi pentru lămâi cu coajă subţire, uniformă, fără pete.
Dacă nu aţi cules dumneavoastră lămâile sau nu le-aţi cumpărat de la o sursă de încredere, e foarte probabil să fie cerate. Îndepărtaţi ceara:


lichior de zmeura sau mure158 lichior de zmeura sau mure Se aleg fructele fără defecte şi fără insecte.
Intercalaţi fructele şi zahărul, în straturi – primul să fie de fructe -, într-o damigeană sau borcan de 8 litri.
Acoperiţi damigeana sau borcanul cu un tifon şi lăsaţi la macerat,