Toate retetele din categoria Ciorbe

Nr retete: 13

Ciorba de pui ardeleneasca1260 Ciorba de pui ardeleneasca Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. Se pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se


Ciorba de potroace cu curcan1259 Ciorba de potroace cu curcan Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert, la foc mic cu capac, 30 minute. Intre timp curatati si spalati cepele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si cartoful, apoi tocati-le


Ciorba de porc cu taitei de casa1245 Ciorba de porc cu taitei de casa Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul si le adaugam la carne.Cat fierb tocam celelalte legume sa le avem tocate,si adaugam ardeiul tocat,ceapa,mai spre sfarsit adaugam


Bors de cartofi cu coasta de porc afumata1239 Bors de cartofi cu coasta de porc afumata Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si


CIORBA DE PESTE TARANEASCA1238 CIORBA DE PESTE TARANEASCA Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine.
Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce


Ciorba de limba1237 Ciorba de limba Se spala limba si tine in apa rece ca sa iasa sangele, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa la fiert mic cu capac, aproximativ o ora.
Intre timp curatati, spalati si tocati legumele si zarzavaturile,


Ciorba de perisoare1236 Ciorba de perisoare Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Eu personal dau perisoarele prin faina,multa


Ciorba de post1210 Ciorba de post Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza


Ciorba bulgareasca1209 Ciorba bulgareasca Ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Rosiile se spala si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata si se toaca marunt. Cartofii, ceapa si ardeiul


CIORBA DE DOVLECEI1101 CIORBA DE DOVLECEI Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cand carnea si zarzavatul sunt fierte,


CIORBA DE CARTOFI CU SOS ROMANESC197 CIORBA DE CARTOFI CU SOS ROMANESC I. In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate impreuna cu o ceapa taiata in sferturi) clocotita, se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu sare, lasandu-i sa fiarba pana ce se moaie (cca 15 miute).Apa se


CIORBA DE AGRISE196 CIORBA DE AGRISE Carnea sau oasele se pun la fiert cu cca 2 l apa rece si o ceapa taiata marunt.Cand carnea este fiarta, se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs intr-o sita din sarma si agrisele intregi, curatate de codite si se fierb circa 30 minute.Agrisele vor


CIORBA CU PERISOARE DE PESTE192 CIORBA CU PERISOARE DE PESTE Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pana cand se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de