Toate retetele din categoria Fripturi
Nr retete: 30
Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac
Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de masline si se trece prin amestecul de condimente. Amestecul se prepara in felul urmator, toate ingredientele, inclusiv ierburile aromate, uscate, se zdrobesc fin intr-un
Piftie curcan
Se curata si se spala carnea, o punem la fiertcumorcovul si ceapa, apa sa depaseasca foarte putin de ceea ce este in oala, adaugam sarea si lasam sa fiarba. Scoatem capatanile si ghearele de pui si lasam sa mai fiarba pana se desprinde carnea dupa oase. Intre timp
Ficat de pui in stil libanez cu crostini
Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca.
Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele absorbante si se amesteca cu aceste condimente.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e uleiul incins se pune si ficatelul condimentat.
inainte
Cous-cous cu tocana de porc
Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, pasta de ardei si carnea. Lasam pe foc incet 5 min, apoi turnam apa, sa cuprinda toata carnea si condimentam cu sare, piper
Pui cu ghimbir si busuioc
1. Incingem uleiul de masline in Wok si punem la calit ceapa taita feliute subtiri timp de 3-5 minute dupa care punem usturoiul si mai calim 1 minut. Adaugam ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri si calim 2-3 minute.
2. Adaugam morcovul taiat rondele
Carbonada mancare flamanda din carne de vita
Carbonada e un fel de mancare specific regiunii flamande a Belgiei, foloseste un ingredient special - berea. Reteta am primit-o de la o buna prietena, Iulia. Am adaptat reteta bucatariei romanesti. Am mai scos din zahar si am inlocuit turta dulce cu pesmet.
Curatati
Iepure cu prune
Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile curatate si feliate.Se portioneaza iepurele daca nu il cumparati gata si se curata bine pielita dupa care il tavalim prin faina si il punem la prajit in 80 gr margarina
Platou taranesc
Se taie cubulete ceapa, morcovul, usturoiul, ciupercile si kaizerul. Se prajesc la foc mic cu o lingura de ulei. Se adauga o lingurita de sare, un praf de boia dulce si un praf de piper. Cand compozitia este gata, se scoate si se acopera cu un capac. Se pun la
Pui imbatat in bere
Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce, cimbru, sare, piper si jumatate din cantitatea de rozmarin).
Toarna uleiul intr-o tava de cuptor adauga zeama de lamaie si usturoiul zdrobit si apoi taiat
Snitel din piept de curcan
Pieptul de curcan se taie feliute subtiri. Daca vi se par prea groase se pot bate putin.
Le dati cu sare si piper.
Fulgi de porumb se sfarma cu dosul unei linguri.
Ouale se bat bine.
Feliile de snitel se dau prin faina , ou si fulfi de porumb
Pui acru-dulce
Se taie pieptul de pui cuburi de 2 cmm si se pune intr-o sita si se presoara cu 1/4de pahar de amidon de porumb, se amesteca bine pentru ca toata carnea sa fie acoperita cu amidon. Se prajesc cuburile de piept de pui in ulei foarte fierbinte, dar nu se prajesc
Pui indian Tandoori
Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine.
Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.
Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o
Frigarui cu sos Tzatziki
Pieptul de pui il spalam, taiem cubulete si-l condimentam. Este bines a-l lasam macar 1 ora deoparte, pentru a patrunde bine condimentele carnita de pui. Intre timp taiem cubulete mai mari ardeii, iar ceapa o taiem in 4. Luam niste betisoare pentru frigarui si
Friptura de vitel la gratar
Se pregateste gratarul si se incinge bine, se taie carnea felii se da cu sare si se presara cimbru pe fiecare bucata. Bucatile taiate felii si pregatite se pun pe gratar si se lasa 30-40 minute.
Peste in aluat cu seminte
Pentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o jumatate de ora. Intre timp se curata pestele de intestine,
Peste prajit cu sos de lamaie
pestele se curata de solzi, de branhii si de intestine apoi se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Se pune la rece o jumatate de ora. Dupa ce se scoate de
Jumari si untura
se indeparteaza soriciul de pe bucata de slanina si apoi toata slanina se taie bucati mici. Toate bucatile de slanina se pun intr-un vas cu fund dublu, gen tuci. Se pune vasul la foc mic amestecand continuu. Dupa ce jumarile s-au topit complet. se strecoara si
Peste la gratar cu sos de lamaie
se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie. Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se impacheteaza in folie de plastic si
Crap umplut cu legume
Pestele se curata de solzi, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Crapul se unge cu ulei de maslinesi se lasa intr-un platou pana se pregatesc legumele.
Legumele se toaca marunt si se condimenteaza cu sare, piper,
Muschiulet de porc cu ciupercute si pere aromate
Muschiuletul de porc l-am taiat in 3 bucati pe care le-am crestat si am pus in spatii feliute de usturoi. L-am sarat si i-am dat piper.
Ciupercutele le-am spalat si le-am lasat asa intregi.
Ardeiul l-am taiat felii mai mari, iar cepele le-am
Friptura inabusita de miel
Morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
Carnea de miel se inabusa in ulei cu 100 ml apa, impreuna cu morcovi, telina, ceapa, piper si usturoi. Treptat, se adauga cate putina apa. Cand carnea este inabusita,
Friptura simpla de vitel
Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii.
Carnea de vitel se aseaza intr-o tava cu ulei si 100 ml apa, impreuna cu ceapa, morcovii si se frige la cuptor. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. La final, se adauga vin si se mai lasa in
Pui la cuptor cu miere de albine si mustar
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Combină untul topit sau margarina cu mierea, mustarul, sarea si pudra de curry.
Bucatile de pui se amesteca cu sosul pregatit si se lasa in jur de 1 1/2 ca sa se absoarba bine.
Dupa aceea puneti bucatile de pui cu
Pui cu stafide si curry
Pentru pui cu stafide si curry carnea de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza si pipereaza, apoi se caleste in ulei, pana cand capata o crusta aurie. Se scoate si se lasa deoparte. In tigaie se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana cand se inmoaie. Se
Ficatei la cuptor
Ficateii se spala in mai multe ape, pana apa ramane curata. Se scurg bine si se taie in jumatate (cei doi lobi).
Se topeste untul si cand incepe sa fac spuma se adauga crenguta de rozmarin. Se pun ficateii in tigaie si se prajesc pe fiecare parte cca
Biftec tartar
Se toaca carnea marunt, dar folosind cutitul, nu robotul sau masina de carne.
Se pune galbenusul intr-un bol impreuna cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul, in fir subtire, amestecand non-stop pana il terminati. Veti obtine o maioneza mai subtirica.
Peste prajit cu malai
Daca avem peste congelat (peste care nu este proaspat ) ne folosim de Lapte pentru a ascunde mirosul de si gustul . Astfel daca lasam pestele cel putin o ora in lapte inainte de al prepara vom observa diferenta atunci cand e gata.
Niciodata nu grabiti dezghetarea
Caltabosi afumati
Carnea si ficatul se se taie in bucati si se trec prin masina de tocat. Se adauga ceapa taiata marunt, calita in putina untura. Se amesteca bine, adaugandu-se sare si condimente si cu compozitia respectiva se umplu mate mai subtiri. Dupa umplere se pun la fiert
Carne de porc inabusita
Am taiat carnea de porc,intre timp am prajit ceapa ,taiata intr-un vas impreuna cu putin ulei .Cand s-a calit ceapa am adaugat carnita si 2 linguri de otet si am lasat-o sa fiarba la foc mic (inabusita).Dupa cam o ora carnea e aproape facuta ,am adaugat un amestec
Peste prajit cu Chipsuri
Pentru a prepara peste prajit cu chipsuri urmati pasi.
1 Marinarea fileului de peste:
Dupa cume se vede si in filmul atasat acestei retete se pune intr-o farfurie putina zeama de lamaie, sare si boia de ardei . Se amesteca bine dupa care se trece