Toate retetele din categoria Vanat
Nr retete: 8
Caizer afumat
Obtin un amestec din sare,condimente si usturoi. Presar foarte bine spata cu acest amestec, las 4-5 ore la rece.
Baitzul se obtine prin fierberea condimentelor cu ceapa si usturoiul. Se rastorna baitzul peste carne pentru 24 de ore. Se sterge carnea, se portioneaza
Bait si reteta marinata
Zarzavatul se taie felii(rondele) si se pune la fiert in apa cu usturoiul curatat si intreg si cu restul de mirodenii.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.
Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El
Friptura de Iepure cu mamaliga
Se tine carnea intr-un bait, cel putin 24 ore pentru a capata aroma.
Maslinele se taie rondele pentru a fi folosite.
Se pune intr-o cratita ulei la incins.
In cratita cu uleiul fierbinte se rumenesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori,
Carnati de mistret
Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de carnati din carne de mistret urmati instructiunile de mai jos.
Se fierb oasele garf impreuna cu zeama de usturoi si zeama de varza pana carnea se desprinde de pe oase
Se raceste fiertura si in timpul asta dam
Chiftelute de Caprioara cu sos
Carnea, care a stat intial in bait, se spala, se sterge si se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita si franzela inmuiata in lapte si storsa.
Se adauga ouale, piperul si sarea, se framinta si se prajesc chiftelele obisnuite in untura.
Pentru
Fazan la cuptor
Fazanul impreuna cu feliile de jambon sau slanina se pun la cuptor odata cu zeama in care a stat la fezadnat.
Adaugam 2 linguri de miere in zeama de fierbere.
Se adauga catre sfarsit putin vin alb, sec.
Se stropeste mereu cu sosul din tava pina fazanul
Iepure cu sos vanatoresc
Se prgateste intai marinata din morcovi patrunjel, telina, ceapa taiata solzisori, boabe de piper si ienibahar, dafin, sare, vin si jumate de pahar de apa.
Toate legumele taiate feliute subtiri se pun imreuna cu mirodeniile, vinul si apa la fiert. Dupa
Fileu de Caprioara cu Sos
Carnea de caprioara nu este foarte frageda pentru ca este totusi o carne de vanat. Din acest motiv preparam aceasta reteta cu file de Caprioara astfel:
- se pregateste un vas in care vom pune carnea de caprioara folosita pentru aceasta reteta vanatoareasca