Toate retetele din categoria Aperitive

Nr retete: 113

Pui tikka masala1370 Pui tikka masala In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.

In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:

Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si


Fricase1364 Fricase se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit).
-se opareste spanacul si se arunca apa, se strecoara.
-se taie ceapa in felii de 1/2 cm si se pun in oala cu putina apa sa se caleasca,cand


Lipii cu pui si cascaval1362 Lipii cu pui si cascaval Se taie pieptul de pui in suvite subtiri(se taie mai usor daca este putin congelat).Intr-un bol se amesteca faina si condimentele.Se trec suvitele de pui prin acest amestec,apoi prin oul batut si apoi prin pesmet.Se rumenesc intr-o tigaie cu ulei incins si se scot


Salata de curcan in straturi1361 Salata de curcan in straturi Simplu, toate ingredientele se taie in cuburi.
Se amesteca maioneza cu smantana si se condimenteaza dupa gust.
3 linguri de sos maioneza se amesteca cu carnea, 2 linguri se amesteca cu morcovii si cate o 1 lingura si jumatate se amesteca cu patrunjelul


Oua umplute cu castraveciori acri si hrean1355 Oua umplute cu castraveciori acri si hrean 1.Se pun la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ca incep sa fiarba, se lasa 10 minute, se scurg de apa si se trec prin jet de apa rece,apoi se curata.
2.Se taie ouale in doua pe lungime si se scot galbenusurile,care se paseaza ,apoi se adauga maioneza, hreanul,


Crenvursti in aluat1351 Crenvursti in aluat Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai crenvursti bucati de 3-4 cm.Intinzi o foaie subtire si tai fasii cat crenvursti apoi invelesti fiecare crenvurst in aluat,lipesti marginile cu albus si le ungi


Tzatziki1347 Tzatziki Se curata si se rade pe razatoarea mare castravetele,se strecuara de zeama
Se curata si se rade pe razatoarea mica usturoiul si se amesteca cu castravetele strecurat cu iaurtul si smantana,se potriveste de sare dupa gust se pune intr-un bol se orneaza cu masline,patrunjel,felie


Cosulete cu spanac si curcan1345 Cosulete cu spanac si curcan Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde.

Dupa ce s-a facut carnea, se adauga spanacul si se mai lasa 10 min. Dupa aceea se pun intr-un castron si se potriveste de gust cu sare si piper.

Se iau


Vinete si dovlecei pe gratar Vinete si dovlecei pe gratar Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

Ciuperca se taie in felii, apoi in


Costita fiarta cu usturoi1337 Costita fiarta cu usturoi Se spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina apa (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare).
Dupa ce a fiert, se prepara o pasta din usturoi si boia de ardei, adica, se


Mancare de curcan cu mazare1334 Mancare de curcan cu mazare Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un


Mancarica de pui cu ciuperci1333 Mancarica de pui cu ciuperci Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit si apoi se feliaza.

Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se adauga ceapa, care se amesteca


Mulahul a lesinat1325 Mulahul a lesinat Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se


Cuba Pateta  Chiftele irakiene 1324 Chiftele irakiene totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta forma pe care o preferati si se dau prin pesmet; se pot obtine cam 24 buc;
se prajesc in baie de ulei incins tare pana capata


Praz umplut cu crema de tofu1318 Praz umplut cu crema de tofu Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte


Rulada Laura1313 Rulada Laura Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete si cabanos , in interior, se ruleaza snitelele si se prind cu scobitori.
Se dau prin faina si se prajesc pe toate


Paine rapida1312 Paine rapida Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la inceput cu lingura, pe urma


Surpriza rulata1310 Surpriza rulata Se bat ouale cu praful de sare ,ca pentru omleta.
Morcovul se rade marunt sau se da la robot.
Se zdrobesc cu cutitul catei de usturoi ,iar patrunjelul se toaca marunt.
Se pune tigaia la incins cu uleiul.Se toarna intr-o margine ou,peste care se presara


Gyros Taschen1307 Gyros Taschen Se despica chiflele la un capat si se trece cutitul in interior pentru a forma o deschizatura ,gen portofel.Se pun chiflele in toaster pentru 3 minute.Se amesteca smantana,mustarul,ketchup(cate o lingura din fiecare),sare,piper si seminte dupa placul si gustul


Kartopffel-Eintopf1301 Kartopffel-Eintopf Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se scurg de apa.
Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu


Platou cu branzeturi1300 Platou cu branzeturi Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.

Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.

In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate


Mujaddara1299 Mujaddara Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga graul si cubul de maggi


Rulouri filipineze1298 Rulouri filipineze Intr-un castron se adauga carnea tocata cu morcovul si ceapa razalita,se amesteca, apoi se adauga oul cu condimentele,se amesteca iar peste compozitia rezultata se adauga 2 linguri rase de faina, se amesteca si adaugam lapte in asa fel incat compozitia sa fie potrivita,


Taietei de orez cu piept de pui si legume1297 Taietei de orez cu piept de pui si legume Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit.
Pieptul de pui il prajim putin intr-o tigaie pana se rumeneste(se poate folosi chiar si carnea de pui-piept,pulpe fara os-din supa de pui).Se pune de-o parte.
Intr-o tigaie mai mare


Placinta Pastorului1296 Placinta Pastorului Intr-o tigaie se inabuse carnea tocata, cepele taiate marunt, ardeiul gras tocat si spre sfirsit se adauga usturoii. Se amesteca continuu pina cind continutul se rumeneste un pic.
Intr-un vas jena - se vor alterna straturi astfel:
1. Un strat de cartofi


Iahnie de fasole alba cu pui1293 Iahnie de fasole alba cu pui Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.Se pune de-o parte pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun la calit max.5 min. baconul,ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si ierburile intr-o


Mini turtite in crusta de cartofi piure1292 Mini turtite in crusta de cartofi piure Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema de branza si nucsoara,sare si piper dupa gust,si se face un pireu mai moale.
Intre timp se amesteca carnea de porc cu cea de vita si se pune la calit intr-o


Pateu de post cu linte1290 Pateu de post cu linte Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2 foi de dafin si piper.Separat,se toaca marunt ceapa,ardeiul si usturoiul si se calesc in apa si o lingura ulei de masline,pina se inmoaie putin,apoi se inchide


Crochete de pangasius1286 Crochete de pangasius 1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc.
2. Cand incepe sa fiarba se introduc fileurile si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa la racit.
3. Se toaca fileurile, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun intr-un


Broccoli cu cascaval1283 Broccoli cu cascaval Desfaci broccoli in buchetele.Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se moaie prea tare.Strecori.Intr-un castron bati 2 oua cu 2 linguri smantana,cateva bucatele e cascaval, sare, usturoi granulat sau bine maruntit.Aici adaugi brocoli si amesteci usor


Sufleu de spanac cu cartofi1281 Sufleu de spanac cu cartofi Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.
Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana


Orez indian cu lamaie1275 Orez indian cu lamaie Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom.
Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute.
Se adauga


Porc chinezesc si salata cu susan1272 Porc chinezesc si salata cu susan Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate


Placinta cu carne de pui1270 Placinta cu carne de pui Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider


Rulada de pui CALEIDOSCOP1269 Rulada de pui CALEIDOSCOP Se toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de puipeste care asezam in ordine verdeata tocata, ardeiul rosu calit (putin sa nu se duca culoarea) si apoi baghetele de cascaval.Se


Sepie cu sos verde1268 Sepie cu sos verde Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri de ulei de masline si se rumeneste la foc mediu-iute pe ambele parti 10-15minute.Intr-un recipient se pune usturoiul,uleiul de masline,patrunjelul tocat si se


Ardei umpluti si sos1266 Ardei umpluti si sos urat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot, apoi orezul si pasta de tomate.Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.
Umplu ardeii.
Tai


Icre de caras1265 Icre de caras Se pun icrele,zeama de lamiie si o cescuta de apa minerala intr-un vas cu peretele inalt ,se mixeaza adaugindu-se in acelasi timp si uleiul.


Corabioare cu avocado1263 Corabioare cu avocado Tai avocado spalat in doua, scoti samburele. Cu o lingurita scoti miezul.Pasezi miezul, storci zeama de lamaie, adaugi ouale, maioneza, sare dupa gust. Obtii o pasta omogena. Umplii jumatatile de coji de avocado. Ornezi cu rosii si castraveti. Asezi samburele in


Mancare de vinete cu dovlecei si rosii1258 Mancare de vinete cu dovlecei si rosii Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot


Conopida pane1257 Conopida pane Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel,


Ciuperci cu broccoli si masline1256 Ciuperci cu broccoli si masline Spalati buchetelele de broccoli si puneti-le la fiert in vasul cu aburi (sau in 500 ml apa cu putina sare). Spalati si taiati feliute subtiri ciupercile si ardeiul gras. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta, caliti intai ardeiul, iar dupa 4-5 minute adaugati


Piure de spanac cu ochiuri1254 Piure de spanac cu ochiuri Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul 2 minute in ulei incins, adaug piureul de spanac si putina supa in care a fiert spanacul.Las sa fiarba 10 minute. Intre timp bat galbenusul cu faina si smantana.


Mancarica de praz cu masline1253 Mancarica de praz cu masline Incing tigaia cu ulei,adaug prazul taiat rondele si o cescuta de apa. Dupa 10 minute adaug maslinele, sosul iute. Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sare dupa gust.Acoperim vasul, mai lasam 2-3 minute


Mujadara1251 Mujadara Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare.
Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.
Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute


Fasole cu sos de ardei copti1250 Fasole cu sos de ardei copti Calim ceapa, adaugam ardeii copti taiati in cuburi,zarzavatul,sosul iute, apoi fasolea.Condimentam,adaugam pasta de tomate,lasam sa scada sosul. Servim cu mamaliguta si salata verde


Soia in crusta de pesmet si susan1249 Soia in crusta de pesmet si susan Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim in ulei


Fasole scazuta1246 Fasole scazuta Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate sau sucul


omleta cu creveti1235 omleta cu creveti crevetii se taie in bucatele mici,ouale se bat se adauga patrunjelul sarea, piperul ,usturoiul si crevetii.se pune intr-o cratita uleiul si se adauga omleta.cand s-a facut pe o parte se da roata si se face pe cealalta parte ,se scoate si se pune pe farfurie se


Piusori1233 Piusori Fierbem oule virtos,le separam in 2 parti si scoatem galbenusul. Radem cascavalul si adaugam usturoiul si maioneza numai pentru ca s-al lege. Formam figurine de puisori in albus si ornamentam ochii cu piper negru boabe sau masline negre iar creasta si ciocul din


Pilaf Kazak1230 Pilaf Kazak Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cea mai mica. Carnea (de preferat fara oase)se taie bucati nu prea mari, proportionale si se pune la prajit, cind are culoare aurie, punem ceapa si morcovul si-l inabusim la foc mic 5 - 7 min.Ceapa si morcovul


Saramura de macrou1228 Saramura de macrou Frigem macroul taiat in 2 si presarat cu amestecul pentru gratar si cu sare mare .
Coacem rosiile pe gratar impreuna cu ardeii grasi .Le tocam si apoi le punem la calit in putin ulei ,adaugam usturoiul pisat marunt,otetul si ardeiul iute daca doriti.
Punem


Cartofi prajiti spiromati1213 Cartofi prajiti spiromati Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se pun pe un servet sa absoarba apa. Cu ajutorul masinii de taiat spiromat cartofii se taie foarte subtire. Se incinge uleiul si se pun cartofii sa se prajeasca.Pe masura ce se rumenesc, se scot, se sareaza si se pun


Oua soricei1212 Oua soricei Se fierb ouale. Dupa ce se racesc se curata de coaja. Cu ajutorul unui cutit se fac gauri mici pentru ochi, nas si urechi. Ochii si nasul se realizeaza cu ajutorul boabelor de piper negru. Din cascaval se realizeaza urechile si codita. Ouale soricei sunt indragite


Piept de pui cu maioneza  masline si ceapa marinata1208 Piept de pui cu maioneza masline si ceapa marinata Se fierbe pieptul, se lasa sa se raceasca si apoi se taie cubulete.

Se amesteca cescuta de ulei cu cea de otet, cu apa, piperul, coriandrul, foile de dafin , sare si piper si se pune la fiert. Cand fierbe, se pune ceapa in ea (taiata pestisori), se stinge


Garnitura asortata1196 Garnitura asortata Fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare (cea conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece).

Cartofii si morcovii se spala, se curata si se taie rondele apoi se fierb in apa cu sare. Se scurg de lichid.

Fasolea


Birchermuesli1187 Birchermuesli Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda.

A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscat


Sos de pufuleti cu soia1182 Sos de pufuleti cu soia Pentru acest sos pufuletii se pun intr-un castronasi, peste ei se toarna apa calduta, in etape, pentru a-i inmuia. Trebuie sa iasa o pasta umeda din care nu curge apa.
Aceasta pasta se freaca cu ulei turnat fir cu fir. Nu se pune sare, deoarece au pufuletii.


Maioneza de cartofi1181 Maioneza de cartofi Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si uleiul se mixeaza cu uleiul turnat putin cate putin. Se potriveste gustul cu suc de lamaie strecurat si usturoi.


Tartine cu fasole si rosii uscate1162 Tartine cu fasole si rosii uscate Scurgeti fasolea daca e din conserva. Tocati usturoiul, ceapa si cimbrul.
Puneti toate ingredientele (exceptand bagheta si rosiile) in blender si mixati pana devine o pasta spumoasa. Daca e necesar adaugati 1-2 linguri de apa de pe fasole.


Sandwich feta1159 Sandwich feta Pentru ca la final sandwichul sa nu se desfaca, luati mai putin de 1/3 din feta si ungeti lipia.
Asezati pe un capat al lipiei frunzele de salata, iar daca sunt prea mari le rupeti si le suprapuneti. Picurati cam 1 lingurita de ulei peste salata.


Paine cu sunca si cascaval1156 Paine cu sunca si cascaval Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine in ordinea din reteta si programati pe programul de framantat si dospit.
Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si mierea in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul


Chiftelute de dovlecei si feta1155 Chiftelute de dovlecei si feta Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
Adaugati peste dovleceii scursi feta,


Oua umplute cu ton1153 Oua umplute cu ton Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca)


Pasta de branza cu sardine1150 Pasta de branza cu sardine Puneti in blender branza, smantana, sardinele scurse de ulei, sucul de lamaie, ceapa tocata si patrunjelul. Condimentati dupa gust cu sare, piper si chili.
* sfat: in loc sa cumparati branza de vaci si smantana separat, puteti folosi o cutie de branza


Sandwich cu salata de oua1149 Sandwich cu salata de oua Se sfarma galbenusurile cu ajutorul unei furculite. Se adauga albusurile taiate cubulete mici, patrunjelul si ceapa verde tocate fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Se amesteca iaurtul cu maioneza si curry si se toarna


Paine cu rosii1148 Paine cu rosii Se prajesc feliile de paine pe gratar, in cuptor sau toaster.
Se taie rosiile in doua si se dau pe razatoare pana ajungeti la coaja.
Se freaca bine feliile de paine cu catelul de usturoi. Se picura putin ulei de masline pe fiecare felie.


Quesadilla cu fasole1147 Quesadilla cu fasole Ungem o tigaie in care incape lipia cu un strop de ulei. Cand e incinsa tigaia dam focul la minim.
Se pune o lipie in tigaie si se prajeste pe ambele parti, intorcandu-o la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic,


Dukkah1146 Dukkah Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, se prajesc alunele si fisticul pana sunt rumene usor. Scuturati tigaia din cand in cand sa se faca pe toate partile. Puneti alunele in masina de cafea sau robotel.
Prajiti in aceeasi tigaie susanul pana incepe sa


Nachos1145 Nachos Asezam tortilla pe un platou termorezistent intr-un singur strat.
Presaram deauspra fasole impreuna cu sos.
* cand nu aveti falose in sos chili pregatita in casa, puteti folosi fasole in sos chili Bonduele Mexicana.
Presaram apoi


Ardei umpluti cu branza1144 Ardei umpluti cu branza Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se abureasca un pic si sa fie mai usor de curatat.


Rulada de mozzarella1143 Rulada de mozzarella Se pune o oala cu mai multa apa la fiert. Cand fierbe apa, stingeti focul si puneti bucata de mozzarella in apa. Acoperiti oala cu un capac. Lasati sa stea 20 minute, pana branza se inmoaie.
Intindeti folie de plastic pe blatul de lucru. Scoateti mozzarella


Pulpe umplute1142 Pulpe umplute Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul.
Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si


Ciuperci sote1141 Ciuperci sote Spalati ciupercutele cu un servetel umed si taiati din codite astfel incat sa ramana doar 1/2 de cm din ele. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua dulce si chili si 2 linguri de apa. Frecati


Crochete cu sunca1140 Crochete cu sunca Se toaca foarte foarte marunt sunca. Fiind o sunca crud-uscata, poate fi mai tare, asa ca e important sa o taiati fin. Eu am dat pe razatoarea mare jumatate din ea, iar restul am tocat-o marunt cu cutitul. Se poate macina si in robotel sunca, mai ales daca


Tofu picant1139 Tofu picant Daca tofu este in saramura, se scurge bine, se pune intre servetele de hartie cu o greutate deasupra si se lasa cateva ore la frigider (sau chiar peste noapte). Se taie apoi cubulete.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste tofu pe toate partile


 Ciuperci umplute cu branza1138 Ciuperci umplute cu branza Se amesteca crema de branza cu danish white si mararul tocat. Se da pe razatoarea mica cascavalul.
Se curata ciupercile de picioruse. Se spala foarte rapid cu apa in care am pus sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca la copt).
* in prima


Pachetele de primavara imperiale1137 Pachetele de primavara imperiale Se acopera ciupercile cu apa fierbinte pentru a se rehidrata; se acopera si taieteii de orez cu apa fierbinte; se lasa 10 minute.
Se toaca marunt cu cutitul crevetii si carnea de crab/surimi. Se amesteca cu carnea de porc, morcovul dat pe razatoarea


Pate vegetal1136 Pate vegetal Ciupercile (fie proaspete, fie congelate) se pun in apa care fierbe si se lasa cca 2 minute. Se scurg si se spala sub jet de apa pana se curata de pojghita gelatinoasa de pe ele.
Se calesc timp de 30 secunde in uleiul incins cateii de usturoi striviti


Dip de ceapa1135 Dip de ceapa Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins. Se da focul la mic si se lasa ceapa la caramelizat timp de 35 minute. Din cand in cand se amesteca in ea. Cand e rumena-aurie se stinge focul. Se muta ceapa intr-un alt vas si se lasa la racit.
Se


Drob de miel1134 Drob de miel Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
Se fierb organele


Pachetele de primavara1133 Pachetele de primavara Amestecati toate ingredientele pentru marinata, exceptand uleiul de susan. Turnati-l peste muschiulet. Acoperiti vasul si lasati sa stea la marinat peste noapte. Scoateti muschiuletul din frigider cu 1 ora inainte de a-l pune la cuptor, ca sa aiba timp sa revina


Rulada de pui1132 Rulada de pui parare

Se toaca ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca cubulete mici. Tocati si castavetii murati si stoarceti-i de apa. Eu le-am tocat foarte foarte marunt, aratau ca si confetti. Important e doar daca folositi ardei rosu crud sa-l tocati foarte


Vinete la gratar1130 Vinete la gratar Taiem vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm. Eu am folosit razatoarea pentru aceast pas, ca sa iasa feliile la aceeasi grosime. Presaram sare pe ambele parti ale feliilor si le asezam pe servetele de bucatarie. Le acoperim cu alt strat de servetele de bucatarie


Feta la cuptor1129 Feta la cuptor Incepem prin a prepara un simplu sos de rosii: rosia se coace in cuptor timp de 20 minute la 200C, se curata de coaja, de cotor si se striveste. Intr-o lingura de ulei se caleste catelul de usturoi taiat mare. Se adauga rosia pasata, putina sare si frunza de


Crema bavareza de branza1128 Crema bavareza de branza Se freaca branza taiata bucatele cu untul pana devine pastoasa compozitia.
Se adauga boiaua, sarea, piperul, chimenul si ceapa. Se omogenizeaza.
Se adauga berea, cate o lingura pe rand si se amesteca. Compozitia va deveni spumoasa. Se gusta


Chiftelute de vinete1127 Chiftelute de vinete Se taie vanata in doua pe lungime si se cresteaza miezul in patratele cu varful unui cutit. Se presara sare si se unge miezul cu putin ulei. Se dau la cuptor la temp. maxima (250C) si se lasa cca. 35 minute pana sunt rumene si au miezul moale. Se scoate miezul


Quiche cu rosii si branza de capra1126 Quiche cu rosii si branza de capra Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura.


Quiche Lorraine1125 Quiche Lorraine Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura.


Sushi1124 Sushi Se ia o bucata frumoasa de somon file, se curata de piele daca e cazul si se taie feliute subtiri, cat mai frumoase. Am taiat pe diagonala file-ul fiindca asa mi s-a parut ca e mai usor de muscat din el. Colturile, marginile si bucatile mai nereusite nu se


Salata de sfecla rosie si avocado1123 Salata de sfecla rosie si avocado Sfeclele si cartofii fie se coc in coaja la cuptor (la 240C, pana intra furculita usor in ele), fie se fierb (tot asa, pana intra furculiat usor in ele). Se curata de coaja si se lasa sa se racoreasca.
Se toaca legumele cuburi sau se taie felii. Se


Sushi Maki1122 Sushi Maki Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
Asezati


Sushi Uramaki1121 Sushi Uramaki Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne). Amestecati


Pasta de tofu1120 Pasta de tofu Se macina semintele de susan in masina de cafea pana devin pulbere.
Se pun toate ingredientele intr-un robot si se mixeaza bine, pana devine pasta. Se adauga sare doar daca simtiti nevoia, tofu este deja sarat.


Chec cu somon afumat1119 Chec cu somon afumat Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.


Foie Gras1117 Foie Gras Se acopera ficatul cu lapte in care am dizolvat sarea mare de mare. Se lasa 1-2 ore la frigider.
Se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temp. camerei. Se curata ficatul de vene, pielite si orice zona de culoare gri-verzui (daca exista).


Sandwich cu curcan1115 Sandwich cu curcan Am dezosat toata carnea care a ramas pe curcanul pregatit la cuptor si am desfacut-o fasiute. Am adunat intr-o cescuta tot sosul sleit care ramasese in tava, sub curcan.
Intr-o tigaie fara grasime se prajesc pe rand semintele de susan, alunele si semintele


Sandwich cu ton1114 Sandwich cu ton Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei. Se curata apoi de coaja si se taie cubulete. Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca uleiul cu sucul de


Tocanita filipineza de porc si pui1113 Tocanita filipineza de porc si pui Se taie carnea bucati marisoare.
Intr-o oala se amesteca restul ingredientelor (cateii de usturoi se pun curatati, dar intregi). Se adauga carnea in oala si se amesteca bine.
Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Se da focul la mic


mancare de mazare cu sunca1109 mancare de mazare cu sunca Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
Tăiaţi carnea fidelute.
Încingeţi uleiul într-o cratiţa sau tigaie adâncă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea la foc iute.
Adăugaţi şi sotaţi ceapa timp de 30 de secunde, apoi morcovul.


RULADA CU VARZA ROSIE RULADA CU VARZA ROSIE Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a
diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul, apoi se amesteca
tocatura cu oul, paine inmuiata in apa si bine stoarsa, sarea, piperul si
mustarul.


OCHIURI ROMANESTI IN CUIB DE PARIZER170 OCHIURI ROMANESTI IN CUIB DE PARIZER Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi.In fiecare cuib, se pune cite un ochi.Se pot servi ca atare, sau


MARGARETE CU BRINZA169 MARGARETE CU BRINZA Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cate-un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind


CORNURI UMPLUTE CU SUNCA PARIZER SALAM CORNURI UMPLUTE CU SUNCA PARIZER SALAM Sunca , salamul, parizerul (singure sau amestecate) se trec prin masina de tocat de 2 ori, apoi se amesteca cu smantana, untul moale sarea si piperul.Cornurile se taie in jumatati pe lungime; 10 jumatati se ung cu aceasta compozitie si, apoi, se acopera cu celelalte


CONOPIDA CU MAIONEZA167 CONOPIDA CU MAIONEZA Conopida se fierbe si se strecoara. Maioneza obisnuita se amesteca facultativ cu smantana, potivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta, dupa care se amesteca usor cu conopida, prin rasturnare, ca aceasta sa nu se deformeze. Pentru aroma,


COLTUNASI CU BRANZA166 COLTUNASI CU BRANZA Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pune faina si grisul cu care se amesteca si se framanta cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pana cand nu mai necesita faina.Se aseaza aluatul pe masa , sau pe foaia


CIUPERCI CU MARAR165 CIUPERCI CU MARAR Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa, se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit de piper, lasandu-le sa fiarba la foc


CASCAVAL   PANE163 CASCAVAL PANE Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa


CARTOFI   FRANTUZESTI160 CARTOFI FRANTUZESTI Cartofi de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un


musaca de cartofi cu carne tocata150 musaca de cartofi cu carne tocata Curatati cartofii si taieti-i rondele.
Ceapa o tocati marunt si o puneti la calit in ulei.
Dupa ce prinde putina culoare, adaugati si carnea tocata.
Lasati aproximativ 15 minute, iar spre final adaugati rosiile pasate, usturoiul maruntit,


sarmale in foi de varza acra147 sarmale in foi de varza acra Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa


crutoane cu cascaval138 crutoane cu cascaval Feliile de franzela se ung cu un strat subtire de unt si deasupra se aseaza felii de cascavaltaiate ceva mai mici si mai subtiri decat feliile de franzela. Se introduc in cuptorul inchins si se tin pana ce cascavalul se inmoaie. Se servesc calde.


ciuperci cu usturoi136 ciuperci cu usturoi Sunt preferate ciupercile mici. Acestea se curata si se spala in cateva ape, dupa care se pun la fiert in apa clocotita incare s-a pus sare. Dupa ce au fiert 15 min se strecoara.
Cand sunt reci ciupercile se taie in felii cat mai subtiri, se amesteca cu sare,