Toate retetele din categoria Aperitive
Nr retete: 113
Pui tikka masala
In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.
In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:
Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si
Fricase
se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit).
-se opareste spanacul si se arunca apa, se strecoara.
-se taie ceapa in felii de 1/2 cm si se pun in oala cu putina apa sa se caleasca,cand
Lipii cu pui si cascaval
Se taie pieptul de pui in suvite subtiri(se taie mai usor daca este putin congelat).Intr-un bol se amesteca faina si condimentele.Se trec suvitele de pui prin acest amestec,apoi prin oul batut si apoi prin pesmet.Se rumenesc intr-o tigaie cu ulei incins si se scot
Salata de curcan in straturi
Simplu, toate ingredientele se taie in cuburi.
Se amesteca maioneza cu smantana si se condimenteaza dupa gust.
3 linguri de sos maioneza se amesteca cu carnea, 2 linguri se amesteca cu morcovii si cate o 1 lingura si jumatate se amesteca cu patrunjelul
Oua umplute cu castraveciori acri si hrean
1.Se pun la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ca incep sa fiarba, se lasa 10 minute, se scurg de apa si se trec prin jet de apa rece,apoi se curata.
2.Se taie ouale in doua pe lungime si se scot galbenusurile,care se paseaza ,apoi se adauga maioneza, hreanul,
Crenvursti in aluat
Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai crenvursti bucati de 3-4 cm.Intinzi o foaie subtire si tai fasii cat crenvursti apoi invelesti fiecare crenvurst in aluat,lipesti marginile cu albus si le ungi
Tzatziki
Se curata si se rade pe razatoarea mare castravetele,se strecuara de zeama
Se curata si se rade pe razatoarea mica usturoiul si se amesteca cu castravetele strecurat cu iaurtul si smantana,se potriveste de sare dupa gust se pune intr-un bol se orneaza cu masline,patrunjel,felie
Cosulete cu spanac si curcan
Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde.
Dupa ce s-a facut carnea, se adauga spanacul si se mai lasa 10 min. Dupa aceea se pun intr-un castron si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se iau
Vinete si dovlecei pe gratar
Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.
Ciuperca se taie in felii, apoi in
Costita fiarta cu usturoi
Se spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina apa (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare).
Dupa ce a fiert, se prepara o pasta din usturoi si boia de ardei, adica, se
Mancare de curcan cu mazare
Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un
Mancarica de pui cu ciuperci
Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit si apoi se feliaza.
Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se adauga ceapa, care se amesteca
Mulahul a lesinat
Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se
Chiftele irakiene
totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta forma pe care o preferati si se dau prin pesmet; se pot obtine cam 24 buc;
se prajesc in baie de ulei incins tare pana capata
Praz umplut cu crema de tofu
Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte
Rulada Laura
Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete si cabanos , in interior, se ruleaza snitelele si se prind cu scobitori.
Se dau prin faina si se prajesc pe toate
Paine rapida
Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la inceput cu lingura, pe urma
Surpriza rulata
Se bat ouale cu praful de sare ,ca pentru omleta.
Morcovul se rade marunt sau se da la robot.
Se zdrobesc cu cutitul catei de usturoi ,iar patrunjelul se toaca marunt.
Se pune tigaia la incins cu uleiul.Se toarna intr-o margine ou,peste care se presara
Gyros Taschen
Se despica chiflele la un capat si se trece cutitul in interior pentru a forma o deschizatura ,gen portofel.Se pun chiflele in toaster pentru 3 minute.Se amesteca smantana,mustarul,ketchup(cate o lingura din fiecare),sare,piper si seminte dupa placul si gustul
Kartopffel-Eintopf
Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se scurg de apa.
Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu
Platou cu branzeturi
Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.
Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.
In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate
Mujaddara
Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga graul si cubul de maggi
Rulouri filipineze
Intr-un castron se adauga carnea tocata cu morcovul si ceapa razalita,se amesteca, apoi se adauga oul cu condimentele,se amesteca iar peste compozitia rezultata se adauga 2 linguri rase de faina, se amesteca si adaugam lapte in asa fel incat compozitia sa fie potrivita,
Taietei de orez cu piept de pui si legume
Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit.
Pieptul de pui il prajim putin intr-o tigaie pana se rumeneste(se poate folosi chiar si carnea de pui-piept,pulpe fara os-din supa de pui).Se pune de-o parte.
Intr-o tigaie mai mare
Placinta Pastorului
Intr-o tigaie se inabuse carnea tocata, cepele taiate marunt, ardeiul gras tocat si spre sfirsit se adauga usturoii. Se amesteca continuu pina cind continutul se rumeneste un pic.
Intr-un vas jena - se vor alterna straturi astfel:
1. Un strat de cartofi
Iahnie de fasole alba cu pui
Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.Se pune de-o parte pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun la calit max.5 min. baconul,ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si ierburile intr-o
Mini turtite in crusta de cartofi piure
Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema de branza si nucsoara,sare si piper dupa gust,si se face un pireu mai moale.
Intre timp se amesteca carnea de porc cu cea de vita si se pune la calit intr-o
Pateu de post cu linte
Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2 foi de dafin si piper.Separat,se toaca marunt ceapa,ardeiul si usturoiul si se calesc in apa si o lingura ulei de masline,pina se inmoaie putin,apoi se inchide
Crochete de pangasius
1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc.
2. Cand incepe sa fiarba se introduc fileurile si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa la racit.
3. Se toaca fileurile, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun intr-un
Broccoli cu cascaval
Desfaci broccoli in buchetele.Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se moaie prea tare.Strecori.Intr-un castron bati 2 oua cu 2 linguri smantana,cateva bucatele e cascaval, sare, usturoi granulat sau bine maruntit.Aici adaugi brocoli si amesteci usor
Sufleu de spanac cu cartofi
Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.
Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana
Orez indian cu lamaie
Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom.
Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute.
Se adauga
Porc chinezesc si salata cu susan
Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate
Placinta cu carne de pui
Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider
Rulada de pui CALEIDOSCOP
Se toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de puipeste care asezam in ordine verdeata tocata, ardeiul rosu calit (putin sa nu se duca culoarea) si apoi baghetele de cascaval.Se
Sepie cu sos verde
Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri de ulei de masline si se rumeneste la foc mediu-iute pe ambele parti 10-15minute.Intr-un recipient se pune usturoiul,uleiul de masline,patrunjelul tocat si se
Ardei umpluti si sos
urat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot, apoi orezul si pasta de tomate.Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.
Umplu ardeii.
Tai
Icre de caras
Se pun icrele,zeama de lamiie si o cescuta de apa minerala intr-un vas cu peretele inalt ,se mixeaza adaugindu-se in acelasi timp si uleiul.
Corabioare cu avocado
Tai avocado spalat in doua, scoti samburele. Cu o lingurita scoti miezul.Pasezi miezul, storci zeama de lamaie, adaugi ouale, maioneza, sare dupa gust. Obtii o pasta omogena. Umplii jumatatile de coji de avocado. Ornezi cu rosii si castraveti. Asezi samburele in
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii
Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot
Conopida pane
Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi .
Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel,
Ciuperci cu broccoli si masline
Spalati buchetelele de broccoli si puneti-le la fiert in vasul cu aburi (sau in 500 ml apa cu putina sare). Spalati si taiati feliute subtiri ciupercile si ardeiul gras. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta, caliti intai ardeiul, iar dupa 4-5 minute adaugati
Piure de spanac cu ochiuri
Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul 2 minute in ulei incins, adaug piureul de spanac si putina supa in care a fiert spanacul.Las sa fiarba 10 minute. Intre timp bat galbenusul cu faina si smantana.
Mancarica de praz cu masline
Incing tigaia cu ulei,adaug prazul taiat rondele si o cescuta de apa. Dupa 10 minute adaug maslinele, sosul iute. Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sare dupa gust.Acoperim vasul, mai lasam 2-3 minute
Mujadara
Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare.
Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.
Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel 5 minute
Fasole cu sos de ardei copti
Calim ceapa, adaugam ardeii copti taiati in cuburi,zarzavatul,sosul iute, apoi fasolea.Condimentam,adaugam pasta de tomate,lasam sa scada sosul. Servim cu mamaliguta si salata verde
Soia in crusta de pesmet si susan
Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim in ulei
Fasole scazuta
Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate sau sucul
omleta cu creveti
crevetii se taie in bucatele mici,ouale se bat se adauga patrunjelul sarea, piperul ,usturoiul si crevetii.se pune intr-o cratita uleiul si se adauga omleta.cand s-a facut pe o parte se da roata si se face pe cealalta parte ,se scoate si se pune pe farfurie se
Piusori
Fierbem oule virtos,le separam in 2 parti si scoatem galbenusul. Radem cascavalul si adaugam usturoiul si maioneza numai pentru ca s-al lege. Formam figurine de puisori in albus si ornamentam ochii cu piper negru boabe sau masline negre iar creasta si ciocul din
Pilaf Kazak
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cea mai mica. Carnea (de preferat fara oase)se taie bucati nu prea mari, proportionale si se pune la prajit, cind are culoare aurie, punem ceapa si morcovul si-l inabusim la foc mic 5 - 7 min.Ceapa si morcovul
Saramura de macrou
Frigem macroul taiat in 2 si presarat cu amestecul pentru gratar si cu sare mare .
Coacem rosiile pe gratar impreuna cu ardeii grasi .Le tocam si apoi le punem la calit in putin ulei ,adaugam usturoiul pisat marunt,otetul si ardeiul iute daca doriti.
Punem
Cartofi prajiti spiromati
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se pun pe un servet sa absoarba apa. Cu ajutorul masinii de taiat spiromat cartofii se taie foarte subtire. Se incinge uleiul si se pun cartofii sa se prajeasca.Pe masura ce se rumenesc, se scot, se sareaza si se pun
Oua soricei
Se fierb ouale. Dupa ce se racesc se curata de coaja. Cu ajutorul unui cutit se fac gauri mici pentru ochi, nas si urechi. Ochii si nasul se realizeaza cu ajutorul boabelor de piper negru. Din cascaval se realizeaza urechile si codita. Ouale soricei sunt indragite
Piept de pui cu maioneza masline si ceapa marinata
Se fierbe pieptul, se lasa sa se raceasca si apoi se taie cubulete.
Se amesteca cescuta de ulei cu cea de otet, cu apa, piperul, coriandrul, foile de dafin , sare si piper si se pune la fiert. Cand fierbe, se pune ceapa in ea (taiata pestisori), se stinge
Garnitura asortata
Fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare (cea conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece).
Cartofii si morcovii se spala, se curata si se taie rondele apoi se fierb in apa cu sare. Se scurg de lichid.
Fasolea
Birchermuesli
Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda.
A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscat
Sos de pufuleti cu soia
Pentru acest sos pufuletii se pun intr-un castronasi, peste ei se toarna apa calduta, in etape, pentru a-i inmuia. Trebuie sa iasa o pasta umeda din care nu curge apa.
Aceasta pasta se freaca cu ulei turnat fir cu fir. Nu se pune sare, deoarece au pufuletii.
Maioneza de cartofi
Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si uleiul se mixeaza cu uleiul turnat putin cate putin. Se potriveste gustul cu suc de lamaie strecurat si usturoi.
Tartine cu fasole si rosii uscate
Scurgeti fasolea daca e din conserva. Tocati usturoiul, ceapa si cimbrul.
Puneti toate ingredientele (exceptand bagheta si rosiile) in blender si mixati pana devine o pasta spumoasa. Daca e necesar adaugati 1-2 linguri de apa de pe fasole.
Sandwich feta
Pentru ca la final sandwichul sa nu se desfaca, luati mai putin de 1/3 din feta si ungeti lipia.
Asezati pe un capat al lipiei frunzele de salata, iar daca sunt prea mari le rupeti si le suprapuneti. Picurati cam 1 lingurita de ulei peste salata.
Paine cu sunca si cascaval
Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine in ordinea din reteta si programati pe programul de framantat si dospit.
Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si mierea in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul
Chiftelute de dovlecei si feta
Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
Adaugati peste dovleceii scursi feta,
Oua umplute cu ton
Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca)
Pasta de branza cu sardine
Puneti in blender branza, smantana, sardinele scurse de ulei, sucul de lamaie, ceapa tocata si patrunjelul. Condimentati dupa gust cu sare, piper si chili.
* sfat: in loc sa cumparati branza de vaci si smantana separat, puteti folosi o cutie de branza
Sandwich cu salata de oua
Se sfarma galbenusurile cu ajutorul unei furculite. Se adauga albusurile taiate cubulete mici, patrunjelul si ceapa verde tocate fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Se amesteca iaurtul cu maioneza si curry si se toarna
Paine cu rosii
Se prajesc feliile de paine pe gratar, in cuptor sau toaster.
Se taie rosiile in doua si se dau pe razatoare pana ajungeti la coaja.
Se freaca bine feliile de paine cu catelul de usturoi. Se picura putin ulei de masline pe fiecare felie.
Quesadilla cu fasole
Ungem o tigaie in care incape lipia cu un strop de ulei. Cand e incinsa tigaia dam focul la minim.
Se pune o lipie in tigaie si se prajeste pe ambele parti, intorcandu-o la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic,
Dukkah
Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, se prajesc alunele si fisticul pana sunt rumene usor. Scuturati tigaia din cand in cand sa se faca pe toate partile. Puneti alunele in masina de cafea sau robotel.
Prajiti in aceeasi tigaie susanul pana incepe sa
Nachos
Asezam tortilla pe un platou termorezistent intr-un singur strat.
Presaram deauspra fasole impreuna cu sos.
* cand nu aveti falose in sos chili pregatita in casa, puteti folosi fasole in sos chili Bonduele Mexicana.
Presaram apoi
Ardei umpluti cu branza
Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se abureasca un pic si sa fie mai usor de curatat.
Rulada de mozzarella
Se pune o oala cu mai multa apa la fiert. Cand fierbe apa, stingeti focul si puneti bucata de mozzarella in apa. Acoperiti oala cu un capac. Lasati sa stea 20 minute, pana branza se inmoaie.
Intindeti folie de plastic pe blatul de lucru. Scoateti mozzarella
Pulpe umplute
Ficateii se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute sa se fragezeasca si sa-si elimine mirosul.
Preparam umplutura: se taie ceapa feliute subtiri. Se incinge uleiul si se caleste ceapa scurt, cca 30 secunde. Se adauga ficatul scurs de lapte si
Ciuperci sote
Spalati ciupercutele cu un servetel umed si taiati din codite astfel incat sa ramana doar 1/2 de cm din ele. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua dulce si chili si 2 linguri de apa. Frecati
Crochete cu sunca
Se toaca foarte foarte marunt sunca. Fiind o sunca crud-uscata, poate fi mai tare, asa ca e important sa o taiati fin. Eu am dat pe razatoarea mare jumatate din ea, iar restul am tocat-o marunt cu cutitul. Se poate macina si in robotel sunca, mai ales daca
Tofu picant
Daca tofu este in saramura, se scurge bine, se pune intre servetele de hartie cu o greutate deasupra si se lasa cateva ore la frigider (sau chiar peste noapte). Se taie apoi cubulete.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste tofu pe toate partile
Ciuperci umplute cu branza
Se amesteca crema de branza cu danish white si mararul tocat. Se da pe razatoarea mica cascavalul.
Se curata ciupercile de picioruse. Se spala foarte rapid cu apa in care am pus sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca la copt).
* in prima
Pachetele de primavara imperiale
Se acopera ciupercile cu apa fierbinte pentru a se rehidrata; se acopera si taieteii de orez cu apa fierbinte; se lasa 10 minute.
Se toaca marunt cu cutitul crevetii si carnea de crab/surimi. Se amesteca cu carnea de porc, morcovul dat pe razatoarea
Pate vegetal
Ciupercile (fie proaspete, fie congelate) se pun in apa care fierbe si se lasa cca 2 minute. Se scurg si se spala sub jet de apa pana se curata de pojghita gelatinoasa de pe ele.
Se calesc timp de 30 secunde in uleiul incins cateii de usturoi striviti
Dip de ceapa
Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins. Se da focul la mic si se lasa ceapa la caramelizat timp de 35 minute. Din cand in cand se amesteca in ea. Cand e rumena-aurie se stinge focul. Se muta ceapa intr-un alt vas si se lasa la racit.
Se
Drob de miel
Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
Se fierb organele
Pachetele de primavara
Amestecati toate ingredientele pentru marinata, exceptand uleiul de susan. Turnati-l peste muschiulet. Acoperiti vasul si lasati sa stea la marinat peste noapte. Scoateti muschiuletul din frigider cu 1 ora inainte de a-l pune la cuptor, ca sa aiba timp sa revina
Rulada de pui
parare
Se toaca ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca cubulete mici. Tocati si castavetii murati si stoarceti-i de apa. Eu le-am tocat foarte foarte marunt, aratau ca si confetti. Important e doar daca folositi ardei rosu crud sa-l tocati foarte
Vinete la gratar
Taiem vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm. Eu am folosit razatoarea pentru aceast pas, ca sa iasa feliile la aceeasi grosime. Presaram sare pe ambele parti ale feliilor si le asezam pe servetele de bucatarie. Le acoperim cu alt strat de servetele de bucatarie
Feta la cuptor
Incepem prin a prepara un simplu sos de rosii: rosia se coace in cuptor timp de 20 minute la 200C, se curata de coaja, de cotor si se striveste. Intr-o lingura de ulei se caleste catelul de usturoi taiat mare. Se adauga rosia pasata, putina sare si frunza de
Crema bavareza de branza
Se freaca branza taiata bucatele cu untul pana devine pastoasa compozitia.
Se adauga boiaua, sarea, piperul, chimenul si ceapa. Se omogenizeaza.
Se adauga berea, cate o lingura pe rand si se amesteca. Compozitia va deveni spumoasa. Se gusta
Chiftelute de vinete
Se taie vanata in doua pe lungime si se cresteaza miezul in patratele cu varful unui cutit. Se presara sare si se unge miezul cu putin ulei. Se dau la cuptor la temp. maxima (250C) si se lasa cca. 35 minute pana sunt rumene si au miezul moale. Se scoate miezul
Quiche cu rosii si branza de capra
Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura.
Quiche Lorraine
Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura.
Sushi
Se ia o bucata frumoasa de somon file, se curata de piele daca e cazul si se taie feliute subtiri, cat mai frumoase. Am taiat pe diagonala file-ul fiindca asa mi s-a parut ca e mai usor de muscat din el. Colturile, marginile si bucatile mai nereusite nu se
Salata de sfecla rosie si avocado
Sfeclele si cartofii fie se coc in coaja la cuptor (la 240C, pana intra furculita usor in ele), fie se fierb (tot asa, pana intra furculiat usor in ele). Se curata de coaja si se lasa sa se racoreasca.
Se toaca legumele cuburi sau se taie felii. Se
Sushi Maki
Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
Asezati
Sushi Uramaki
Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne). Amestecati
Pasta de tofu
Se macina semintele de susan in masina de cafea pana devin pulbere.
Se pun toate ingredientele intr-un robot si se mixeaza bine, pana devine pasta. Se adauga sare doar daca simtiti nevoia, tofu este deja sarat.
Chec cu somon afumat
Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.
Foie Gras
Se acopera ficatul cu lapte in care am dizolvat sarea mare de mare. Se lasa 1-2 ore la frigider.
Se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temp. camerei. Se curata ficatul de vene, pielite si orice zona de culoare gri-verzui (daca exista).
Sandwich cu curcan
Am dezosat toata carnea care a ramas pe curcanul pregatit la cuptor si am desfacut-o fasiute. Am adunat intr-o cescuta tot sosul sleit care ramasese in tava, sub curcan.
Intr-o tigaie fara grasime se prajesc pe rand semintele de susan, alunele si semintele
Sandwich cu ton
Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei. Se curata apoi de coaja si se taie cubulete. Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca uleiul cu sucul de
Tocanita filipineza de porc si pui
Se taie carnea bucati marisoare.
Intr-o oala se amesteca restul ingredientelor (cateii de usturoi se pun curatati, dar intregi). Se adauga carnea in oala si se amesteca bine.
Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Se da focul la mic
mancare de mazare cu sunca
Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
Tăiaţi carnea fidelute.
Încingeţi uleiul într-o cratiţa sau tigaie adâncă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea la foc iute.
Adăugaţi şi sotaţi ceapa timp de 30 de secunde, apoi morcovul.
RULADA CU VARZA ROSIE
Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a
diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul, apoi se amesteca
tocatura cu oul, paine inmuiata in apa si bine stoarsa, sarea, piperul si
mustarul.
OCHIURI ROMANESTI IN CUIB DE PARIZER
Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi.In fiecare cuib, se pune cite un ochi.Se pot servi ca atare, sau
MARGARETE CU BRINZA
Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cate-un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind
CORNURI UMPLUTE CU SUNCA PARIZER SALAM
Sunca , salamul, parizerul (singure sau amestecate) se trec prin masina de tocat de 2 ori, apoi se amesteca cu smantana, untul moale sarea si piperul.Cornurile se taie in jumatati pe lungime; 10 jumatati se ung cu aceasta compozitie si, apoi, se acopera cu celelalte
CONOPIDA CU MAIONEZA
Conopida se fierbe si se strecoara. Maioneza obisnuita se amesteca facultativ cu smantana, potivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta, dupa care se amesteca usor cu conopida, prin rasturnare, ca aceasta sa nu se deformeze. Pentru aroma,
COLTUNASI CU BRANZA
Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pune faina si grisul cu care se amesteca si se framanta cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pana cand nu mai necesita faina.Se aseaza aluatul pe masa , sau pe foaia
CIUPERCI CU MARAR
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa, se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit de piper, lasandu-le sa fiarba la foc
CASCAVAL PANE
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa
CARTOFI FRANTUZESTI
Cartofi de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un
musaca de cartofi cu carne tocata
Curatati cartofii si taieti-i rondele.
Ceapa o tocati marunt si o puneti la calit in ulei.
Dupa ce prinde putina culoare, adaugati si carnea tocata.
Lasati aproximativ 15 minute, iar spre final adaugati rosiile pasate, usturoiul maruntit,
sarmale in foi de varza acra
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa
crutoane cu cascaval
Feliile de franzela se ung cu un strat subtire de unt si deasupra se aseaza felii de cascavaltaiate ceva mai mici si mai subtiri decat feliile de franzela. Se introduc in cuptorul inchins si se tin pana ce cascavalul se inmoaie. Se servesc calde.
ciuperci cu usturoi
Sunt preferate ciupercile mici. Acestea se curata si se spala in cateva ape, dupa care se pun la fiert in apa clocotita incare s-a pus sare. Dupa ce au fiert 15 min se strecoara.
Cand sunt reci ciupercile se taie in felii cat mai subtiri, se amesteca cu sare,